10.000 trosset den kalde vinden under VG-lista

Gjenopplev øyeblikkene fra VG-lista i Stavanger

MUSIKK

STAVANGER (VG) Brrr. Selv om solen tittet frem, blåste det kaldt under kveldens show. Men det stoppet ikke siddisene fra å skape god stemning!

Publisert:

Etter en brakstart på VG-listas sommerturné på Rådhusplassen i Oslo for to helger siden med 60.000 oppmøtte publikummere, rullet turneen videre. Onsdag kveld var det Stavanger som skulle underholdes!

Der møtte 10.000 mennesker opp utenfor konserthuset for å lage en real folkefest. En rekke artister var på plass, blant dem Katastrofe, Sandra Lyng, Erik og Kriss, Paperboys og årets «Idol»-vinner Marius Samuelsen.

Se også: De beste øyeblikkene fra Rådhusplassen!

Eventsjef Lise Rønneberg er svært fornøyd med at så mange tok turen til konserthuset i byen.

– Stavanger viser seg fra sin herlige og solfylte side i år også. Det er veldig gøy for både publikum og artister, sier hun til VG.

Som under VG-lista Topp 20-showet på Rådhusplassen er Christine Dancke programleder, men i stedet for Stian «Staysman» Thorbjørnsen ved sin side, har hun fått Mp3-programleder Abiel Tesfai som makker under resten av turneen.

Først ut under kveldens show var Petter «Katastrofe» Kristiansen - Fredrikstad-karen bak VG-listehitlåter som «Maria», «Pattaya», «Typisk Norsk» og nå «Sangen du hater». Det var sistnevnte han tok med seg på scenen i oljebyen - og det til full allsang fra publikum.

Les også: Varter opp med Katastrofe-tall

Neste på scenen var CLMD som dro til med låten «Dust». Vokalen til Astrid S ble sunget av Alida. Låten har ligget elleve uker på VG-lista i år, og det var tydelig at flere i publikum hadde hørt den før.

Les også: Slutt mellom CLMD-Martin og Sandra Lyng

Chris Holsten sto på scenen på Rådhusplassen for to år siden med låten «Rays of Light» sammen med Broiler. Denne gangen sto han selv i fokus med låten «On My Own». 23-åringen dro også til med en cover av Kygo-hiten «Stole the show».

Årets «Idol»-vinner Marius Samuelsen har gitt frysninger til det norske folk gjennom fredagskveldene i vår, og det er ikke slutt selv om «Idol» er ferdig for i år. Under VG-listas Topp 20-show i Stavanger tok han turen med vinnerlåten «One of these days» - som han også har skrevet selv. Det er trygt å si at alle i publikum gynget med 18-åringen som sto på scenen.

Samuelsen før VG-lista: – Ingenting er bedre enn lange dager i studio

Under kveldens show var det også flere VG-listecomeback på plakaten. Paperboys sto for ett av dem med låten «Go Ahead», og Øyvind «Vinni» Sauvik gikk i gang ble de fleste sjarmert i senk av den blide karen.

Så du denne? Vinni refser jaget etter digital bekreftelse

Sandra Lyng er tilbake i Stavanger i år som i fjor. Sist gang var det med låten «Play My Drum». I år var det «Night After Night», og hennes nyeste singel «Blue» som skal få rogalendingene i sving.

Husker du? Sandra Lyng dropper FolkeautomatenUnge Ferrari var med under showet på Rådhusplassen, og tok like gjerne turen til Stavanger også. Låten «Lianer» er catchy som få, og den funket like bra i Stavanger som i Oslo.

Nestemann ut er en duo fra samme låtskrivergjeng som Katastrofe, nemlig Innertier. Guttene har vært med på VG-listeturneen de siste årene med låter som «Langt igjen å gå» og «Du er ung», som fikk være med på tur i fjor. I år var det med deres siste singel «Ingen er sånn som du» som de slapp i april.

Les også: Går for Innertier på VG-lista

Sist vi så Alexandra Joner på en større scene var under fjorårets Melodi Grand Prix hvor hun delto med låten «Cinderella». I mai slapp hun sin nye låt «Bottoms Up», som også var låten hun dro til med på scenen onsdag kveld.

Husker du? MGP-artister slet med kjolen og stemmen

Årets andre comeback sto Erik og Kriss for, som sammen med Katastrofe og Moi, slapp låten «Pusterom» tidligere i år. Det var full jubel da gjengen gikk på scenen i Oslo, og det var nesten like hyling i Stavanger.

Les også: Erik og Kriss om showet: – Det er et sirkus

En annen som ble med videre fra var Madden med låten «Golden light», som nå går sin seiersgang på strømmetjenestene. Bare på Spotify har låten over 37 millioner streams, og på VG-lista har låten ligget i 15 uker, hvor den denne uken ligger på en 34. plass.

Kveldens eneste boyband, The Main Level, dro til med «A million more», og med ett var hylingen ett faktum. Guttene har tidligere sluppet låter «My Girl» og «Lost Right Here» - sistnevnte reise de rundt på VG-lista med i fjor.

VGTV: The Main Level fremfører «My Girl» akustisk for VG

Julie Bergan ble den heldige som fikk avslutte årets VG-listeshow i Stavanger, og det med to låter: «I kinda like it» og «Arigato». Sistnevnte er hennes siste singel, og på under en måned har den funnet veien til tredjeplass på VG-lista. Bergan gjorde i fjor et annet kjempehopp på VG-lista - da med låten «All Hours». Mot slutten, tradisjon tro, stormet alle kveldens artister ut på scenen.

Så du denne? Astrid S og Julie Bergan møttes under VG-lista - så flyttet de sammen

Gjenopplev VG-lista på Rådhusplassen her:

Her kan du lese mer om