PÅ GALLA: Janet Jackson holder tale under AMFAR-gallaen i New York 6. februar 2013. Foto:Andrew Kelly,Reuters

Janet Jackson (49) gjør comeback

Bursdagsbeskjed fra Jackson

Sju år etter forrige plate gjør Janet Jackson comeback - med nytt album og verdensturné.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

På 49-årsdagen lørdag feiret Janet Jackson med å offentliggjøre at musikk-krana er skrudd på igjen – sju år etter studioalbumet «Discipline». Hun slapp nyheten i en 50 sekunder lang video Jackson tvitret til sine tre millioner følgere.

– Jeg lovte at dere skulle få høre det fra min munn, og det får dere nå: I år blir det ny musikk, ny turné og ny sats. Jeg har lyttet - la oss fortsette samtalen, sier artistens fortellerstemme i videoen, som ellers bare viser en detalj fra en miksepult.

Løftet Jackson referer til, var en tvittermelding fra august i fjor, etter at det hadde versert rykter om at en ny plate var på gang.

– Om det er et nytt prosjekt, vil dere høre det fra min munn, skrev Jackson da.

Den nye videomeldingen innehold ingen informasjon om når i 2015 det nye albumet kommer, men ifølge Billboard kan emneknaggen Janet brukte, #ConversationsInACafe, muligens være dens tittel.

VGs musikkekspert Thomas Talseth, minner om Jacsons storhetstid:

KJÆRESTER: Janet Jackson med ektemannen Wissam Al Mana på Roberto Cavallis visning under moteuken i Milano i februar 2013. Al Mana ga norske Marte Dalelv sparken etter voldtektsanmeldelsen i 2013. Foto:Alessandro Garofalo,Reuters

– Det har gått litt i glemmeboken, men Janets karriere var på Madonna-nivå på slutten av åttitallet. Det hadde vært gledelig om hun i hvert fall greide å matche Madonnas fine plate av året, men jeg er usikker på hvor skjerpet popteften hennes er nå for tiden, sier han.

Var i Oslo

I 2009 ga Jackson ut en samleplate med hits, og i 2011 turnerte hun med «Number Ones, Up Close and Personal». Da var hun også i Norge, og spilte for 1400 publikummere i Folketeateret 17. juni. 13 år før fylte hun Oslo Spektrum.

Jacksons produsent, Jimmy Jam, har også hintet til nyheten de siste ukene, og brukt emneknaggen «Conversations In A Café» flere ganger, ifølge Rolling Stone. Slippet kom bare dager etter at en lekket plateslipp-kalender angivelig avslørte at en Janet Jackson-album uten tittel skulle slippes 10. juli, skriver Entertainment Weekly. Dette ble raskt avvist av representanter for Jacksons plateselskap Atlantic.

Janet har hatt seks låter og fem album på VG-lista. «Black Cat» nådde høyest listeplassering med en 5. plass i 1990. Albumene «All For You» og «The Velvet Rope» nådde 4. plass.

I OSLO: Janet Jackson på scenen i Oslo Spektrum i 1998. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder