IKKE GLEMT: Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen i a-ha er på langt nær glemt internasjonalt. Denne uka går comeback-albumet «Cast In Steel» inn på syvendeplass i Storbrittania. Bildet er fra pressekonferansen i Berlin tidligere i år, der a-ha kunne avsløre at de hadde forpliktet seg til et to år langt samarbeid med tyske Universal Music. Foto: Andrea Gjestvang , VG

a-ha inn på syvendeplass i England

a-has comeback-plate, «Cast In Steel», går inn på en svært hyggelig syvendeplass på de offisielle britiske hitlistene.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den britiske listeplasseringen er en foreløpig midtuke-plassering, men stemmer stort sett med den endelige lista som kommer til helgen.

Dermed tangerer a-ha nesten prestasjonen til sitt forrige album. «Foot Of The Mountain» gikk nemlig inn på femteplass i England da den ble utgitt i 2009.

– Det er fantastisk å oppleve at a-ha har et så hengivent publikum i England at de har gitt dem topp-plasseringer på hitlistene i tre tiår. Singlen «Under The Makeup» ble veldig godt tatt imot av engelsk radio, og nå er «The Wake» i fast rotasjon på BBC, sier a-ha-manager Harald Wiik til VG og legger til at han gleder seg til fortsettelsen.

VG+: Sannheten om a-ha-comebacket

Her hjemme skal a-ha tirsdag ettermiddag signere plater på kjøpesenteret Oslo City i regi av Platekompaniet. De 500 første som sikrer seg plater med guttas autografer blir også automatisk invitert til en lukket spillejobb på Union Scene i Drammen onsdag kveld.

Den nye platen «Cast In Steel» ble belønnet med terningkast fire i VG – det samme ble førstesinglen i Norge, «Under The Make-Up».

SE VIDEOPREMIEREN AV «Under The Make-Up» HER!

a-ha legger ut på en større turné i høst som får en pangstart under den svære Rock In Rio-festivalen i Rio de Janeiro den 27. september. Det er foreløpig ikke klart om det blir konsert i Norge det kommende året.

Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy har virkelig vært i skuddet i sitt comeback-år. Blant annet har dagens største internasjonale musikkstjerne, Kygo, remikset «Take On Me» – tredve år etter at a-ha-klassikeren gikk helt til topps på den amerikanske Billboard-listen.

I jubileumsåret kommer det også en super deluxe-versjon av a-has albumdebut «Hunting High And Low» senere i september.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder