STOLTE OVER STUNT: U2 med Bono i spissen og Apple-boss Tim Cook var strålende fornøyde og stolte da de annonserte at alle iTunes-brukere skulle få det nye U2-albumet gratis. Nå beklager Bono at de gjorde det på den måten. Foto:Marcio Jose Sanchez,Ap

- Vi syntes vi hadde en god idé og ble rett og slett revet med: Bono beklager iTunes-stuntet

Bono og U2 ber nå alle som føler at de ble påtvunget gruppens nye album «Songs Of Innocence» gjennom iTunes om unnskyldning.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Vi kan bare beklage. Vi syntes vi hadde en god idé og ble rett og slett revet med, sier Bono i en spørsmål og svar runde som U2 har lagt ut på Facebook.

Han leggert ikke skjul på at de som artister nok kan være litt svake for denne typen ideer.

– Litt stormannsgalskap også kanskje, et ønske om å være litt rause overfor fansen, en mulighet til å promotere oss selv og ikke minst en frykt for at ingen skulle få høre sanger vi de siste årene har lagt mye arbeid i, fortsetter Bono.

U2 har hatt et langvarig samarbeid med Apple og i forbindelse med lanseringen av den nye iPhone 6 i forrige måned, ble gruppens splitter nye plate automatisk lastet opp til en halv milliard iTunes-brukere verden over.

Et PR stunt som først ble tatt godt imot. «Med sitt overraskende slipp av nytt album sørger U2 for at den nye stjernen innen musikk får skinne: Selve lanseringen», skrev for eksempel VGs kommentator.

Men ikke alle var like begeistret for fremstøtet.

Tyler, The Creator – det kanskje mest kjente navnet fra hiphopkollektivet Odd Future – var en av dem.

– Det er som å våkne opp med en kvise eller herpes, raser rapperen i en rekke tweets der han skjeller ut U2 generelt og Bono spesielt med imponerende intens bruk av f-ordet, mente han

Kritikken resulterte i at Apple til slutt måtte gå ut og gi kundene råd om hvordan de kan slette U2-albumet fra iTunes biblioteket sitt.

– Noen kunder har spurt om det er mulig å slette «Songs Of Innocence» fra sitt bibliotek, og vi har satt opp en løsning som gjør det enkelt å gjøre dette. Alle som trenger hjelp utover dette må kontakte AppleCare, sa talsmannen Adam Hosworth i Apple til BBC og henviste dem til denne lenken.

– Det er mye støy der ute og kanskje vi laget litt vel mye bråk selv for å komme igjennom, sier en beklagende Bono.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder