DIGGER MARIA: Verdens største pop-komet i fjor, Sam Smith, fortsetter sin lovprisning av vår egen Maria Mena, nå i Q Magazine. Foto:Dan Hallman,Ap

Sam Smith hyller Maria Mena

Takker vår egen sangstjerne for karrieren

I 2014 var Sam Smith (22) en av verdens største artister med blant annet fire Grammy-priser. Det er Maria Menas skyld.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Iallfall om vi skal tro hva Smith sier til selveste Q Magazine. Der blir han spurt om hvilke to album som forandret livet hans.

Sam Smith trekker frem avdøde Amy Winehouse sin debut fra 2003, «Frank».

Og Maria Menas «Cause And Effect» fra 2008.

– Du hører på noe popmusikk og tror du hører ærlighet helt til du hører Maria Mena, starter Sam Smith.

Deretter presenterer han Mena som en norsk singer/songwriter som virkelig lever sitt liv og skriver disse utrolige tekstene om det. Smith sier til Q at han ble uvel første gang han hørte platen til Maria Mena.

KANSKJE...: Maria Mena avviser ikke bastant muligheten om å jobbe med fjorårets største pop-stjerne Sam Smith en gang inn i fremtiden. Foto:Levin Den Boer,Afp

– Fordi jeg ikke kunne fatte at hun avslørte alle disse private tingene om seg selv. Men det endret mitt liv, for det fikk meg til å sette meg ned ved et piano og skrive ærlige sanger. Da forsto jeg hvorfor hun gjorde det, forteller Smith.

Han understreker hvordan det er mulig å si ting gjennom musikken som du aldri kan i intervjuer, og avslutter med å ønske seg en aldri så liten privat seanse med vår hjemlige popstjerne.

– Jeg kontaktet henne nylig og det betyr mer for meg enn noen annen artist at hun svarte meg. Jeg har virkelig lyst til å spille inn noe sammen med henne i fremtiden, men det blir noe helt privat, bare for meg.

VG har vært i kontakt med Maria Menas management som ikke ønsker å kommentere hyllesten fra fjorårets store popkomet over hele verden.

Det er imidlertid ganske sikkert at Maria Mena setter pris på hyllesten, etter å ha postet dette innlegget på Instagram for en drøy uke siden:

«OMG! @samsmithworld ur crazy for this one! Thank u so much! What an honor! (latest edition of Q Magazine, Sam mentions my album "cause & effect" as one on the albums that "changed his life"», skriver Mena i sitt Instagram-innlegg.

Sam Smiths rakettkarriere startet i 2012 da han sang på Disclosures hit «Latch», men det var med fjorårets debut «In The Lonely Hour» at han sikret seg blant annet fire Grammy-priser og en Brit Award for årets gjennombrudd.

Den mest kjente singlen herfra, «Stay With Me», ble også midtpunktet i en affære der han ble beskyldt for å ha kopiert Tom Pettys «I Won't Back Down». Saken løste seg i all minnelighet ved at Petty og medkomponist Jeff Lynne også ble kreditert som låtskrivere.

Kommunikasjonen mellom Sam Smith og Maria Mena har faktisk pågått en stund gjennom sosiale medier, og senest i januar i år sendte Smith en videohilsen til Costume Awards der han introduserte Maria Mena som skulle dele ut pris.

So this is kind of Crazy! I attended a norwegian award show yesterday as a presenter.. And guess who had recorded... http://t.co/BZelsClDQM

Der sa han at Mena hadde vært hans idol siden 16-årsalderen og understreket også den gangen hvor forhekset han var over hennes ærlige tekster.

Maria Mena fortalte til 730.no i etterkant at hun ble skikkelig rørt over hilsenen, men at hun var usikker på et samarbeid.

– Jeg vet ikke. Jeg tenker at sånne samarbeid er finest når de oppstår naturlig, så om jeg skriver en sang som vi begge kicker på så kan det jo skje. Uansett så virker han som en vanvittig fin fyr, som jeg er takknemlig for å ha fått hatt litt kontakt med, sa Mena til nettstedet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder