MGP-vinnerne om musikkvideoen: – Inspirert av Ibsen

Se Mørland & Debrah Scarletts offisielle video av «A Monster Like Me»

I sterk kontrast til det overfladiske glittersirkuset som Melodi Grand Prix kan være, har Kjetil Mørland og Debrah Scarlett satset på en mørk, Ibsen-inspirert video til vinnerlåten.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det har snart gått en måned siden Kjetil Mørland og Debrah Scarlett vant hele Melodi Grand Prix med «A Monster Like Me» og ble Norges representanter til Eurovision-finalen i Wien den 23. mai.

Årets finale sørget for knalltall for NRK, og en overbegeistret Debrah Scarlett måtte dagen etter finalen beklage at det hadde unnsluppet et banneord på direkten i viraken etter seieren.

I løpet av ukene siden MGP-finalen har vinnerlåten fått nær en kvart million avspillinger på Spotify, men på Norges offisielle hitliste - VG Topp 20 - har den ikke hatt samme tyngde.

– Mye dugnadsarbeid

Overfor VG presiserer Kjetil Mørland at «A Monster Like Me» ikke har et stort plateselskap i ryggen, men er produsert og utgitt av han selv. Det samme lå i bakhodet da videoen til låten ble spilt inn.

Mørland forteller at ideen til videoen ble til over noen øl på Café Løkka i Oslo i januar med hans fetter Fredrik Støbakk og Audun Magnæs, som også endte med å regissere videoen.

– Vi hadde ikke mye midler å jobbe med, i og med at jeg hadde produsert og gitt ut låta selv uten noe plateselskap. Vi visste at en god video var den beste promo vi kunne klare å gjøre på egenhånd, og det hele ble dratt i land av mye dugnadsarbeid fra venner og bekjente, sier Mørland til VG.

Ville ha låten i sentrum

Han forteller videre at videoen er ment å bygge opp om den filmatiske og mystiske stemningen i låten.

PARTNERS IN CRIME: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett etter seieren i Oslo Spektrum i mars. Foto:Trond Solberg,VG

– Videoen kunne ikke ha en for konkret handling som ville komme i veien for formidlingen av teksten og låten, og det var viktig samtidig å presentere oss begge som artister, i og med at vi begge var mer eller mindre ukjente for folk flest.

– Vi endte på et noe Ibsen-inspirert konsept basert rundt et overdådig middagsbord med perfekte fasader som faller. Det skapte mye rom for fine bilder uten for komplisert handlingsmønster. Debrah og jeg skulle være så kalde og følelsesløse som mulig for å skape en spenning og kontrast til en følelsesladet låt - noe som virkelig var en utfordring å få til, men som vi synest fungerte veldig bra til slutt!

«Partners in crime»

– Med dine egne ord; hva handler «A Monster Like Me» om?

– Den handler om å bære på en mørk hemmelighet som man aldri har klart å prate om, og å ikke føle seg god nok til å fortjene kjærlighet på grunn av hva man har gjort. I videoen ville vi å reflektere denne ubehagelige stemningen og gi inntrykk av at noe galt ligger å murrer under den vakre fasaden.

Han forteller at han skrev skrev «A Monster Like Me» som en monolog til tross for at den fremføres som en duett.

– Derfor synest jeg det er litt fint at vi begge fremstår fra samme ståsted i videoen, vi er litt «partners in crime» og kan i prinsippet være en og samme person, sier Kjetil Mørland.

Nå ser han bare fremover til Eurovision-finalen i mai.

– Vi er veldig fornøyde med videoen og responsen på låten så langt. Tusen takk til alle dere som stemte oss til seier i Spektrum. Nå gleder vi oss til å representere Norge i Wien!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder