DELTOK I GRAND PRIX: Her er Bjørn Alexander Brem og Gothminister på scenen i MGP-delfinalen i Larvik i vinter. Foto: NTB Scanpix
DELTOK I GRAND PRIX: Her er Bjørn Alexander Brem og Gothminister på scenen i MGP-delfinalen i Larvik i vinter. Foto: NTB Scanpix

Gothminister øyner tysk listeplassering

MUSIKK

Det norske bandet Gothminister kan for første gang gå inn på de offisielle hitlistene i Tyskland.

Publisert:

Nordmennenes ferskeste album «Utopia» ble sluppet i Tyskland 16. mai.

- De tilbakemeldingene vi har fått fra plateselskapet vårt, er at vi går inn på de offisielle listene på 96. plass neste uke, ifølge trendlista til for Media Control Charts Top 100 som kom denne uka, opplyser frontmann Bjørn Alexander Brem til VG.

Gothminister har holdt på som band i en årrekke, men nordmenn flest ble kanskje best kjent med bandet da de konkurrerte i Melodi Grand Prix i vinter. Brem forteller at Gothminister ikke tar seg selv så høytidelig.

- I dagens marked er det viktig å skille seg ut med underholdende liveshow. Jeg tror også dette er nøkkelen til platesalgsuksessen nå i Tyskland, i tillegg til at vi fikk mye oppmerksomhet fra utlandet i vår norske MGP-deltagelse. Mange mente at vi burde ha vunnet, og vi fikk veldig mye ros fra fansen av at vi gjorde MGP på vår måte. Vi tilpasset oss aldri, MGP måtte tilpasse seg oss, påstår Brem.

Stort marked

Dersom spådommene til plateselskapet slår til, kan Gothminister skryte av listeplassering i det som regnes for å være et av verdens største musikkmarked, nest etter USA og Japan regnes Tyskland.

Tidligere har Apopzygma Berzerk og Zeromancer også hatt suksess i goth- og metalmiljøet. Mer popvennlige navn som Maria Mena, Marit Larsen og a-ha har også gjort det sterkt i Tyskland tidligere.

- Suksessen har nok sammenheng med mange års innarbeidelse av varemerket Gothminister, massiv turnévirksomhet i mer enn 40 land over mer enn ti år, særlig i Tyskland, samt at vi nå er signet på et av de aller største tyske metal-labelene, AFM Records, mener Brem.

Gothminister legger mye arbeid i et visuelt sceneshow når de er på turné, som inkluderer en mengde horroreffekter med zombieskuespillere, varulver, hekser og demoner og fjernstyrte flaggermus.

Zombie-feber

- Hvordan får dere råd til dette?

- Gjennom støtte fra Fond for utøvende kunstnere, plateselskapet og mitt eget boliglån ikke minst. Jeg følger drømmene mine om å gjøre det umulige mulig. Og vi har slitt hardt i over et ti år, men det ser ut som om det store kommersielle gjennombruddet kommer nå, og det er veldig spennende, forteller vokalisten.

Brem tror også TV-serier som «The Walking Dead» kan være til hjelp for Gothminister.

- Vi merket på turneen vår, særlig i England (hvor vi ble omtalt på talkshowet til Jonathan Ross), at vi har langt bredere fanbase, nå blant folk fra spill- og filmbransjen, ikke bare metal- og rockscena.