STERKE MENINGER: Miley Cyrus tror hun får mange reaksjoner på utspillet om at alkohol er farligere enn marihuana, men bryr seg ikke. FOTO: AFP

Miley Cyrus: - Alkohol er farligere enn marihuana

Popstjernen Miley Cyrus (20) sier hun aldri har sett folk miste grepet etter å ha brukt marihuana.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

De siste årene har 20-åringen ved gjentatte anledninger blitt koblet til marihuana-røyking.

Nå tar hun bladet fra munnen og sier i klare ordelag hva hun mener om saken.

- Jeg mener alkohol er mye farligere enn marihuana. Folk kan bli sinte for at jeg sier det, men det bryr jeg meg ikke om. Jeg har sett mange miste grepet med alkohol, men jeg har aldri sett det skje med marihuana, sier hun til magasinet Rolling Stone.

En video av Cyrus som snakker om marihuana-røyking og en annen video hvor hun røyker en hasjpipe har tidligere gitt henne mye negativ oppmerksomhet.

Cyrus vil ikke regelrett bekrefte at hun røyker stoffet, som ifølge amerikansk forskning mer enn dobler risikoen for testikkelkreft, men sier følgende:

- Jeg gjorde en sang med Snoop Dogg som heter «Ashtrays and Heartbreaks» (Askebegre og kjærlighetssorg), så folk kan tolke det selv.

Hun er glad for at hun lever i California, en stat som har tatt grep for lovlig bruk av cannabis som medisin og lavere straffer for besittelse og bruk av stoffet.

- Så lenge det ikke er ulovlig finnes det mye farligere ting.

Hollywood-stjernen Morgan Freeman er en av dem som tidligere har tatt til orde for å legalisere marihuana.

I Norge har forskere nylig gått ut og advart om bruk av cannabis, fordi 100.000 søker hjelp for cannabis-avhengighet i Europa hvert år.

Undersøkelser viser også at folk som røyker cannabis har en overhyppighet av schizofreni, selv om det er usikkert om det har en sammenheng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder