OPP LØPEREN: Det amerikanske bandet The Killers stakk av med prisen i kategorien «beste rockeband», hvor de var nominert sammen med Evanescence, Keane, Red Hot Chili Peppers og The Strokes under MTV Europe Music Awards 2006. Her poserer de på den røde løperen til fasjonable Bella Center, hvor utdelingen fant sted torsdag kveld. Fra venstre: Mark Stoermer, David Keuning, Brandon Flowers og Ronnie Vannucci. Foto: REUTERS

Storslått prisutdeling i København

(VG Nett) MTV Europe Music Awards 2006 gikk torsdag kveld av stabelen i København, og prisene drysset - også over verten.

  • Tuva Jorfald
  • Alexander Nyhagen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Kjendisene har sittet tett i tett i Bella Center i kveld.

Vert for utdelingen var Justin Timberlake, som slapp sitt andre soloalbum «Future Sex/Love Sounds» i september, og som selv stakk av med to priser.

Filmstjerne-kjæresten Cameron Diaz er også på plass i Danmarks kjendispakkede hovedstad. Det samme er blant annet Marit Larsen, Mira Craig og Norges egne MTV-vertinne, Charlotte Thorstvedt. De to sistnevnte tilbragte natten før den store dagen på fest med Snoop.

Et forrykende live-show begynte klokken 19 på scenen foran en fullpakket Rådhusplass og fortsatte under, og som en del av, prisutdelingen.

Se flere bilder her.

VG Nett følger festen:

20:00: Marit Larsen vinner

prisen for beste norske artist i konkurranse med Amulet, Elvira Nikolaisen, Mira Craig og Serena-Maneesh. Prisene for hvert land deles ikke ut på hovedscenen i Bella Center.

- Jeg er kjempeglad og overrasket, sier en sprudlende Larsen til VG Nett.

20:30:

Vert Justin Timberlake varmer opp publikum i Bella Center med fremføring av blant annet låten sin «Sexy Back» fra det siste albumet sitt. Publikum er i hundre, ifølge VG Netts reporter i salen.

21:00:

Selve showet braker løs med Justin Timberlake og hans «Sexy Back».

21:08:

Justin ønsker velkommen og sier han er litt nervøs. Han prater med «journalisten» Borat, som var vert i fjor, og som blant annet sier han ikke kan være tilstede på grunn av «sex crimes» og gir årets vert mer eller mindre nyttige råd om hvordan å takle oppgaven.

20:15:

Den dansk-amerikanske Metallica-musikeren Lars Ulrich deler ut prisen for «Future Sounds» til produsenten Danger Mouse og Atlanta-soulmannen Cee-Lo i Gnarls Barkley.

Rock-nominerte «The Killers» entrer scenen på Rådhusplassen.

Muse beste alternative musikk

21:25:

Moby deler ut prisen for beste alternativ musikk til det britiske bandet Muse, som fatter seg i korthet under takketalen. De andre nominerte i kategorien var Arctic Monkeys, Korn, The Raconteurs, System Of A Down.

Depeche Mode beste gruppe

21:26:

Skuespiller Adrian Brody, særlig kjent fra filmen «Pianisten», deler, ikledd flosshatt, ut prisen for beste gruppe til Depeche Mode - som dermed snyter Black Eyed Peas, Keane, Pussycat Dolls og Red Hot Chili Peppers for den

.

21:29:

Vert Justin Timberlakes kjæreste Cameron Diaz ber, i et videoinnslag, folk være sparsomme med strømmen av hensyn til miljøet.

21:36:

Rihanna opptrer med «S.O.S.», ifølge voice over'n temmelig forskrekket etter å ha støtt på gutta i den finske gruppen Lordi backstage.

Chili Peppers vinner prisen for beste album

21:40:

Jackass-gutta Johnny Knoxville og Jeff Tremaine, som er aktuelle med ny film på norske kinoer nå, deler ut prisen for årets beste album til Red Hot Chili Peppers og deres «Stadium Arcadium». Los Angeles-bandet er ikke selv tilstede på utdelingen, men takker via videoinnslag.

Beste hiphop: Kanye West

21:46:

Rapper Fat Joe erklærer at han elsker hiphop og deler ut prisen i kategorien til Kanye West som sier at det er en stor ære å vinne den foran «Puff» (P. Diddy) - en av hans store helter. De andre nominerte hiphop'erne var Busta Rhymes, Missy Elliott og Sean Paul.

21:49:

Prisvinnerne Muse spiller tittellåten fra albumet sitt «Black Holes And Revelations» under et vanvittig lasershow.

Outlandish beste danske band

21:55:

Hiphop-gruppen Outlandish vinner prisen for «Danish Act» - beste danske band - og dedikerer prisen til Lenny i bandet sin søster som gikk bort for ett år siden.

22:00:

En prompende liksom-Madonna entrer scenen ugrasiøst med en en gjeng «babyer» hun «kjøpte på E-bay», ifølge mannen som spiller henne.

Rihanna beste r&b-artist

22:03:

Prisvinnerne i Outlandish deler ut prisen i beste r&b-kategorien til Rihanna.

22:06:

Justin prater med tidligere skuespillerinne nå rockedame, Juliette Lewis, for anledningen utkledd som indianer, backstage. De introduserer blant annet Snoop, som spiller på scenen på Rådhusplassen.

Justin vinner pop-prisen

22:13:

Vert Justin Timberlake vinner prisen for beste pop-

VERT OG VINNER: Justin Timberlake er vert for MTV-prisutdelingen 2. november og stikker selv av med prisen for «Best Pop» foran intet mindre enn Christina Aguilera, Madonna, Robbie Williams og Shakira. Foto: REUTERS

artist. Han takker MTV, sier han «will be around» og ber folk ikke glemme å gi servitørene tips.

22:16:

Nelly Furtado fremfører, i sølv-kjole, en litt ny versjon av superhiten «Maneater».

The Killers beste rock

22:25:

Lordi ber, i velkjent stil, publikum rope «rock» og deler ut prisen i rock-kategorien til The Killers, som også har opptrådt tidligere på kvelden. Evanescence, Keane, Red Hot Chili Peppers og The Strokes var også nominert. The Killers-gutta sier de synes prisen skulle gått til Muse.

Christina beste kvinnelige artist

22:30:

Nye James Bond, Daniel Craig, og den danske skuespilleren Mads Mikkelsen deler ut «beste kvinnelige» til Christina Aguilera, som ikke selv er tilstede fordi hun forbereder Europa-turné, men takker lenge og grundig - og slengkysser - via videoopptak.

Justin Timberlake beste mannlige artist

22:38:

Sugababes deklamerer at de er enige angående menn («de må ha stort... talent») og deler ut kveldens andre pris til verten, som igjen takker MTV og denne gangen også København - og «mamma, for å føde meg - beste mannlige». Justin sier dessuten han har Pharrel å takke for suksessen.

Justice Vs Simian beste video

22:47:

Super-produsent Timbaland, som blant annet produserter Justins siste album, skryter av verten og seg selv før han deler ut video-prisen til Justice Vs Simian for deres «We Are Your Friends», som vinner den foran Gnarls Barkley, Kanye West, Ok Go og Pink.

22:52:

Lars Ulrich introduserer Keane som spiller hiten sin «Is It Any Wonder» på scenen på Rådhusplassen.

Beste låt: Gnarls Barkley, «Crazy»

22:56:

Pharrel introduserer den polske artisten Marta «som aldri har vært på TV før». Han gir henne en kort innføring i hvordan å få med seg publikum før de sammen deler ut prisen for beste låt til Cee-Lo og Danger Mouse aka Gnarls Barkley for deres superhit «Crazy». De takker blant annet Gud, hverandre og København og går av scenen med et «We love you».

23:03:

Lordi fremfører låten de, overraskende nok, vant Eurovision Song Contest med 20. mai, som første metal-band.

...og de nominerte:

(Vinnere i fet skrift)

Norwegian Act:
Amulet
Elvira Nikolaisen
Marit Larsen
Mira Craig
Serena-Maneesh

Beste mannlige artist:Justin Timberlake
Kanye West
Pharrell
Robbie Williams
Sean Paul

Beste kvinnelige artist:
Beyoncé
Christina Aguilera
Madonna
Nelly Furtado
Shakira

Beste gruppe:
Black Eyed Peas
Depeche Mode
Keane
Pussycat Dolls
Red Hot Chili Peppers

Beste rock:
Evanescence
Keane
The Killers
Red Hot Chili Peppers
The Strokes

Beste hiphop:
Busta Rhymes
Kanye West
Missy Elliott
P Diddy
Sean Paul

Beste alternative:
Arctic Monkeys
Korn
Muse
The Raconteurs
System Of A Down

Beste r&b:
Beyoncé
Mary J. Blige
OutKast
Pharrell
Rihanna

Beste pop:
Christina Aguilera
Justin Timberlake
Madonna
Robbie Williams
Shakira

Beste låt:Gnarls Barkley - 'Crazy'
Nelly Furtado - 'Maneater'
Red Hot Chili Peppers - 'Dani California'
Rihanna - 'SOS'
Shakira Ft Wyclef Jean - 'Hips Don't Lie'

Beste album:
Christina Aguilera - 'Back To Basics'
Madonna - 'Confessions On A Dance Floor'
Muse - 'Black Holes And Revelations'
Nelly Furtado - 'Loose'
Red Hot Chili Peppers - 'Stadium Arcadium'

Beste video:
Gnarls Barkley - 'Crazy'
Justice Vs Simian - 'We Are Your Friends'
Kanye West - 'Touch The Sky'
Ok Go - 'A Million Ways'
Pink - 'Stupid Girls'

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder