NOMINERT TIL STORPIS: Her feirer Marit Larsen førsteplassen i Tyskland med champagne på en fiskerestaurant i Hamburg. Nå er hun nominert til tysk Grammy Foto: Andrea Gjestvang/VG

Marit Larsen nominert til tysk Grammy

(VG Nett) Norske Marit Larsen er nominert i samme kategori som Beyoncé, Lady Gaga og Whitney Houston under tyske Echo Awards.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Suksessen til norske Marit Larsen topper seg nå med en nominasjon på den tyske varianten av Grammy Awards, den såkalte Echo Awards.

Sammen med Gaga

Larsen er nominert i kategorien beste kvinnelige, internasjonale popartist. I samme kategori finner man artistene Beyoncé, Whitney Houston, Lady Gaga og Pink. Et relativt celebert selskap med andre ord.

Se Marit Larsens plasseringer på VG-lista her

Selv har ikke Larsen noen store forhåpninger om å stikke avgårde med prisen, men setter stor pris på nominasjonen.

- Det er ganske stilig å se navnet mitt blant de andre nominerte i den aktuelle kategorien, altså. Beyoncé må jo vinne, så jeg feirer nominasjonen og håper at dette fører til at enda flere får kjennskap til låtene mine, sier Marit Larsen til VG Nett.

Hva mener du om Marit Larsens tyske suksess?Si din mening på Facebook-siden til Rampelys

Prisutdelingen er bare to dager før den norske Spellemannsutdelingen.

Les også:Marit Larsen erobrer Europa

Tysk suksess

Verdens tredje største platemarket, Tyskland, har vist seg å være et svært godt marked for Marit Larsen. I august gikk hun til topps på de tyske singellistene med låten «If A Song Could Get Me You». Og singelen har holdt seg på blant Topp5 siden den gang.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Fra manageren hennes, Morten Andreassen, får VG Nett opplyst at Larsen har solgt 200 000 album og 300 000 singler i Tyskland. Og den 19. februar slippes andresingelen «Under the surface» på det tyske markedet.

Les anmeldelsen av «If a song could get me you» her

Les også:Marit klatrer mot tysktoppen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder