M2M frustrert over manglende USA-satsing

I kveld blir Marion Ravn og Marit Larsen sett av 12 millioner amerikanske ungdommer når «Dawson Creek» runder episode nr. 100 med et stort jubileumsshow.

Artikkelen er over 17 år gammel

Først nå, snaut seks uker etter at M2M-albumet «The Big Room» ble sluppet i USA og Canada, hoster Atlantic Records opp de nødvendige millionene på radioreklame og annen reklamevirksomhet rundt singlen «Everything» i USA.

Atlantic har valgt å legge all jobbing i USA på is inntil «Dawson Creek»-spesialen er sendt.

Ble stoppet

Marion Ravn og Marit Larsen reiste til New York søndag 3. mars, to dager etter Spellemannshowet, for en tre uker lang radiorunde. Men promoturen ble stoppet etter en snau uke.

Det betydde tre uker med frustrerende dødtid hjemme i Lørenskog for Ravn og Larsen. Noe som skapte stor irritasjon i M2M-leiren.

En annen effekt var at «Everything», som hadde en fin stigning på radiolistene, især på østkysten, stoppet å klatre på Hitmakers-listen, som viste at M2M-singlen ble plukket opp av stadig flere stasjoner.

Plutselig ble det helt stille.

Albumet «The Big Room», som hittil har solgt rundt 100 000 i USA, ble overlatt til seg selv uten drahjelp i flere uker.

M2M-manager Thomas Erdtman ønsker ikke å uttale seg. Men kilder VG har snakket, med bekrefter at Atlantic, som betaler kalaset, nærmest dikterer hva duoen gjør til enhver tid.

Det omfatter også all M2M-jobbing i Europa, Asia, Sør-Amerika og Australia. USA har 1. prioritet.

Rundt i Europa

Akkurat nå er Ravn og Larsen rundt i Europa, hvor de aldri fikk tid til å jobbe skikkelig med debuten «Shades Of Purple», men selv denne promoveringen ble kraftig amputert i forhold til forventningene.

Fire dager i Spania. En dag i Storbritannia. Tre dager i Norge. Tre dager i Italia. To dager i Tyskland. To dager i Sverige. En dag i Danmark og en dag i Finland.

Det er alt, mens M2M ideelt sett burde hatt to uker i Storbritannia alene. Der velger imidlertid Warner, som er datterselskapet til Atlantic, å avvente hva som skjer i det øvrige Europa - hvor «Everything» begynner å markere seg på radio.

Men det spiller ingen rolle for Atlantic.

Kommandert tilbake

Plateselskapet kommanderer Marion Ravn og Marit Larsen tilbake til USA i mai for å jobbe mot amerikansk radio. Det blir også innlagte besøk i Australia, Mexico og Japan, før M2M i midten av juni legger ut på veien i USA i fem-seks uker som oppvarming for millionselgeren Jewel.

I mellomtiden er videoen til «Everything» satt opp på rotasjon på MTV i Spania, Italia, Asia, Norden, Brasil, Latin-Amerika og Europa.

Albumet «The Big Room» slippes i løpet av april og mai i Italia, Tyskland, Østerrike, Sveits, New Zealand, Japan og Australia, mens det allerede er ute i USA, Canada, Norden, Spania og Portugal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder