TIL TOPPS: Camilla Cabello og Shawn Mendes. Foto: Mike Windle/Getty Images North America

Cashmere Cat til topps verden rundt med Shawn Mendes og Camilla Cabello

Den norske produsenten er sterkt involvert i hiten «Señorita», som topper Spotify globalt.

Magnus August Høiberg (31) fra Halden, kjent som Cashmere Cat, har de siste årene gjort det svært godt som bakmann i amerikansk musikkbransje.

Nå ser han ut til å få sin klart største hit – som ligger an til å bli en av årets mest populære verden rundt.

Låten, «Señorita», er en duett mellom kanadiske Shawn Mendes og kubansk-amerikanske Camilla Cabello, begge godt etablerte artister hver for seg.

Millionene hagler

Singelen ble sluppet sist fredag. I skrivende stund topper den Spotifys globale liste, med hele 8,3 millioner daglige spillinger.

Ifølge Chart Data er dette ny dagsrekord for en mann/kvinne-duett.

Til sammenligning har annenplassen på listen, Ed Sheeran og Justin Biebers duett «I Don’t Care», 5,2 millioner. De øvrige på topp 10 har mellom 2,7 og 4,9 millioner.

MEDIESKY: Cashmere Cat (t.v.) på rød løper før Grammy-utdelingen i 2017, sammen med sin musikalske makker Benny Blanco, som også er med på «Señorita». Foto: MARIO ANZUONI

«Señorita» topper naturlig nok også Spotify-listen i mange enkeltland. Blant dem USA, Storbritannia, Australia – og Norge.

Prominente klienter

Cashmere Cat står oppført som en av tre produsenter på låten. Han er også en av de åtte låtskriverne. Videre er han kreditert som keyboardspiller og programmerer.

Han har tidligere jobbet med en lang rekke storselgende artister, som Kanye West, The Weeknd, Halsey, Britney Spears og Avicii.

Imidlertid har det i hovedsak dreid seg om albumspor og mindre hits – Cashmere Cat er ikke mest kjent for store slagere, men stjernene ser ut til å elske lyden han skrur for dem.

Med «Señorita» kan det virke som om han går inn i en ny og enda mer innbringende fase av karrieren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder