FÅR ROS FRA DE STØRSTE: Billie Eilish. Foto: Frazer Harrison/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Katy Perry og Justin Bieber hyller Billie Eilish

Annerledes popjenter på 17–18 år ser ut til å være en greie for Perry.

Som VG nylig omtalte, var Aurora Aksnes (22) en avgjørende faktor for den nye superstjernen Billie Eilish (17) da sistnevnte bestemte seg for å satse alt på musikken.

Aksnes fikk i mars 2015 et PR-løft av episke proporsjoner da Katy Perry – den gang verdens største på Twitter – meldte at Os-jenta lagde musikk som traff hjertet hennes på et vis hun hadde savnet.

– Sjekk ut denne 17 år gamle engelen, skrev Perry, og la ved en link til (den riktignok da 18 år gamle) Aksnes’ «Runaway»-video – den samme videoen som fikk Eilish inn på riktig spor her i livet.

Må beskyttes

Søndag spilte Eilish på Coachella-festivalen i California. Der dukket Perry opp backstage. Og nå gir hun Eilish et skussmål ikke ulikt det hun ga Aksnes fire år tilbake.

– Vi må beskytte henne, skriver Perry på Instagram.

– Skapninger som henne dukker ikke ofte opp i vår sfære.

Alle ser ut til å ville ha en bit av Eilish nå.

På nettet sirkulerer en rekke videoer av det som ser ut til å være en omfavnelse mellom henne og Justin Bieber på Coachella.

Bieber ga også tommel opp på Twitter for konserten hennes.

«Amerikas ungdom er åpenbart i strålende form», skriver The Guardian i en entusiastisk anmeldelse av showet.

Ungdommelige rekorder

Eilish var for sin del oppstemt da hun så Aksnes opptre i april 2016:

17-åringen er den første artisten født etter årtusenskiftet som har tatt et album helt til topps i USA.

Med sin siste singel «Bad Guy» ble Eilish ifølge Chart Data den yngste artisten som fikk en låt rett inn på amerikanske Topp 10 siden nettopp Justin Bieber gjorde det med «Baby» i 2010.

Eilish kritikerroste debutalbum «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?» var i forkant spådd å få det sterkeste førsteukesalget for en debutplate i USA siden Lana Del Reys første, i 2012.

Den gjorde det enda bedre, og ble den mest populære siden Nicki Minajs «Pink Friday» i 2010.

Både singelen og albumet gikk rett til topps på VG-lista. I sin andre uke holder albumet stand på topp, mens singelen ligger på annenplass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder