MEGASUKSESS: Roxette var en internasjonal suksess på 80- og 90-tallet. Her er Marie Fredriksson og Per Gessle på en konsert i Tyskland tidligere i år. Foto: Reuters

Roxette skylder millionbeløp

(VG Nett) Per Gessle og Marie Fredriksson må betale 4,5 millioner kroner til svenske skattemyndigheter.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Roxette

Skattemyndighetene mener Roxette skal ha innlevert uriktige skatteopplysninger etter verdensturneen i 1994 og 1995.

Inntektene ble betalt til artistenes felles produksjonsselskap i stedet som lønn til artistene. Per Gessle og Marie Fredriksson skal derfor ikke ha vært skattepliktige, ifølge Svenska Dagbladet.

Tapte i høysterett

Men skattemyndighetene i Sverige mener pengene er å anse som lønn, siden Gessle og Fredriksson kunne disponere pengene via sitt selskap. De krever 2,3 millioner fra Gessle og 2,2 millioner fra Fredriksson.

Roxette-medlemmene har prøvd saken i de ulike rettsinstansene i Sverige, men etter tapet i høyesterett må de nå mest sannsynlig tilbakebetale hele beløpet på 4,5 millioner kroner.

Megasuksess

Roxette var i sin tid en megasuksess. Duoen toppet Bilboard-listen i USA. Internasjonalt er det kun ABBA som har solgt flere plater av svenske artister.

Etter at Roxette ble lagt på is, har Gessle livnært seg som soloartist. Dessuten blåste han liv i bandet Gyllene Tider, som hadde en heidundrende gjenforeningsturné i 2004.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder