MEGASUKSESS: Roxette var en internasjonal suksess på 80- og 90-tallet. Her er Marie Fredriksson og Per Gessle på en konsert i Tyskland tidligere i år. Foto: Reuters

Roxette skylder millionbeløp

(VG Nett) Per Gessle og Marie Fredriksson må betale 4,5 millioner kroner til svenske skattemyndigheter.

  • Halstein Røyseland

Roxette

Skattemyndighetene mener Roxette skal ha innlevert uriktige skatteopplysninger etter verdensturneen i 1994 og 1995.

Inntektene ble betalt til artistenes felles produksjonsselskap i stedet som lønn til artistene. Per Gessle og Marie Fredriksson skal derfor ikke ha vært skattepliktige, ifølge Svenska Dagbladet.

Tapte i høysterett

Men skattemyndighetene i Sverige mener pengene er å anse som lønn, siden Gessle og Fredriksson kunne disponere pengene via sitt selskap. De krever 2,3 millioner fra Gessle og 2,2 millioner fra Fredriksson.

Roxette-medlemmene har prøvd saken i de ulike rettsinstansene i Sverige, men etter tapet i høyesterett må de nå mest sannsynlig tilbakebetale hele beløpet på 4,5 millioner kroner.

Megasuksess

Roxette var i sin tid en megasuksess. Duoen toppet Bilboard-listen i USA. Internasjonalt er det kun ABBA som har solgt flere plater av svenske artister.

Etter at Roxette ble lagt på is, har Gessle livnært seg som soloartist. Dessuten blåste han liv i bandet Gyllene Tider, som hadde en heidundrende gjenforeningsturné i 2004.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder