REMIXER: Petter Kristiansen prøver seg for alvor som houseprodusent, og det med en remix av Madcons siste og største singel, «Don't Worry».

REMIXER: Petter Kristiansen prøver seg for alvor som houseprodusent, og det med en remix av Madcons siste og største singel, «Don't Worry». Foto:Øyvind Nordahl Næss,VG

VG-lista: Katastrofe med Madcon-remix

Petter «Katastrofe» Kristiansen (26) er kanskje mest kjent for partyhits med harry tekster. Nå satser han imidlertid også som produsent, og begynner like greit med å remixe Madcons siste hitsingel «Don’t Worry».

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Petter Kristiansen, bedre kjent under artistnavnet Katastrofe, har laget festmusikk som nordmenn har danset til i flere år. Gjennombruddet kom med låten «Nødlanding», og siden har hitlåtene kommet på rekke og rad. Nå sist med «Hinanden Ikke» - hvor han synger om en godt voksen dame han møtte på danskebåten.

– Jeg møtte en frøken, hun var vel mellom 40 og 50 år. Og så er jeg litt vel glad i jägermeister, så når jeg våknet så gjorde jeg det ved siden av en frøken som jeg ikke skjønte hva sa. Ikke er jeg flink i engelsk heller, så det endte med at jeg bare måtte svare noe. Slik ble den låta til. Jeg tok bare en tur på danskebåten.

Les også: Siste stopp på VG-listeturneen: Trondheim

Det er gjerne slike historier og ideer som ender opp som låter i studio med Katastrofe. Men ikke tro at han selv mener at han er verdens beste låtskriver.

– Du må noen mil utenfor Ring 3 for at musikken min skal funke, ler han og fortsetter:

– Jeg prøver å lage låter hvor folk helst skal kunne refrenget etter å ha hørt det kun én gang. Men selv om jeg ofte lager hjernedøde tekster, så har jeg også et filter hvor jeg tenker: «Dette kan jeg ikke gjøre». Ofte gjelder det når det føles påtvunget. Du skal ikke merke at jeg prøver å være morsom.

– Men hvis det kommer av seg selv, som når vi satt i studio og lo så vi grein av «en chihuahua som heter Gunn» - da funker det. Jeg skjønner at det ikke er rakettforsking. Men det er heller ikke sånn at jeg forventer at folk blir rørt, og tenker: «Wow, for en tekstforfatter han er».

VG +: Tjener millioner på partyhits(krever innlogging)

GOD STEMNING: Kristiansen mener at VG-lista er blant årets største høydepunkter. Her under konserten i Stavanger for to uker siden. Foto:Signe Christine Urdal,VG

Egen Madcon-remix

De fleste nordmenn har de siste årene hørt låter som «Maria», «Bleik og sur» og «Pattaya» på radioen – men det kanskje ikke alle vet er at Katastrofe også nå prøver seg som produsent under navnet KAR4MBA, og det blir ikke halvveis når han først gjør det på egen hånd. Han har nemlig samarbeidet med Madcon, og gir nå ut sin remix av deres største hit, «Don’t Worry», ut i Europa.

– Peter Peters hadde hørt noe house jeg hadde laget, så han spurte om jeg ville prøve meg på Madcons «Don’t Worry». Jeg elsker den låta, og ble super happy når han spurte. Så jeg laget en remix, og tenkte ikke så mye mer over det. Men så er jeg på det stadiet hvor dette er relativt nytt for meg, så han sa at jeg måtte ordne meg et navn. Det ble fattern som glimtet til når han kom med «KAR4MBA». Så fikk jeg vite at både Tshawe og Yosef likte den, og plutselig fikk jeg beskjed om at den skulle gis ut internasjonalt.

Kristiansen synes selv at det er «særs hyggelig» at den første ordentlige house-låten han gir er en så stor hit som andre store artister som Matoma har remixet.

– Det er ekstremt moro. Det eneste jeg har gjort før er housedroppet på «Pattaya», og plutselig dukker det opp en KAR4MBA remix av Madcon.

Har du sett? Gjenopplev øyeblikkene fra Rådhusplassen

Men først: VG-lista

Før den tid skal han imidlertid på VG-listescenen for siste gang i år når showet drar i gang i Trondheim. Det mener han er blant årets beste jobber.

– Det er helt vilt koselig å bli spurt for andre året på rad. Det var utvilsomt et stort høydepunkt i fjor, og jeg hadde satt meg det som mål tidligere. Jeg tenkte: «En dag skal jeg faen meg spille der», og så fikk jeg gjøre det. Så når jeg fikk spørsmål om jeg ville være med en runde til var det ikke noe å tenke over. Hele opplegget er vilt hyggelig, og det er trist at det er ferdig i dag. Hadde noen spurt om vi kunne fortsatt ut august hadde jeg sagt ja på flekken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder