Bare Eminem er mer populær på Spotify

POPULÆR KAR: Ed Sheeran, her avbildet under Hovefestivalen for tre år siden. Foto:Petter Emil Wikøren,VG

Ed Sheeran spilt to milliarder ganger

Ed Sheeran (24) passerte tirsdag to milliarder streams på Spotify.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over fem år gammel

Dette er det bare Eminem som har klart før det britiske stjerneskuddet, men det som er mer imponerende med Sheerans prestasjon, er at han kun har vært plateartist i fire år og gitt ut to plater, mens Eminem debuterte allerede i 1996.

– Å knuse barrieren på to milliarder streams er et klart bevis på Ed Sheerans enorme popularitet blant våre 60 millioner musikkelskende fans på Spotify. Ed Sheeran er enkelt og greit en av våre mest elskede artister globalt, og vi er i ekstase på hans vegne, sier head of label relations i Europa for Spotify, Kevin Brown, i en uttalelse.

Også på VG-lista har Ed Sheeran herjet med sine to plater helt siden debuten «+» ble utgitt i 2011. Den er fremdeles inne på albumlista i sin 66. uke, mens oppfølgeren – fjorårets «x» – ligger helt på topp i sin 43. uke.

Sheeran har også toppet VGs singleliste med «I See Fire», låten han skrev til Peter Jacksons film «Hobbiten – Smaugs ødemark».

Denne låten har nå passert 231 millioner streams på Spotify alene, men er likevel ikke Sheerans mest spilte. Det er «Thinking Out Loud» med 312 millioner streams. Videoen til denne er for øvrig sett av 424 millioner på YouTube ...

Det er likevel mer enn Eminems enkeltstreams. Hans to mest spilte låter er begge samarbeid med Rihanna; «The Monster» med 211 millioner avspillinger og «Love The Way You Lie» med 142 millioner.

Mye kan tyde på at Sheeran etter hvert sniker seg forbi svenske Avicii som akkurat nå har over 347 millioner streams av «Wake Me Up».

Ed Sheeran sopte med seg to Brit Awards-priser tidligere i år og turnerer for tiden i Sør-Amerika. Resten av sommeren skal han bruke på USA, Canada og Storbritannia. I fjor sommer sto han imidlertid sist på en norsk scene, under Stavernfestivalen.

Han er med andre ord ikke arbeidsledig det nærmeste året, ettersom han også har sagt ja til å debutere som skuespiller i en Bollywood-film.

Les også

Flere artikler

  1. Kygo passerer en milliard spilte på Spotify

  2. Ed Sheeran i Norge

  3. Plateanmeldelse: Ed Sheeran – «÷»

  4. Ed Sheeran har skrevet Bond-låt

  5. Ed Sheeran sier han ble mobbet på skolen: – Gråt hver dag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder