I HJEMLANDET: Justin Bieber på et veldedighetsarreangement i Toronto mandag denne uken. Foto: AP ,

Bekreftet: Justin Bieber kommer til Norge

Justin Bieber (21) legger ut på ny verdensturné til neste år - og legger turen tilbake til Norge etter skandalebesøket i høst.

 • Thomas Talseth
 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over fire år gammel

Da Justin Bieber (21) forårsaket skandale i Oslo i oktober, spådde bransjefolk at han ville komme tilbake. Nå har VG fått bekreftet at superstjernen har Norge på listen over land han besøker med turneen «Purpose World Tour» neste år.

Konsertarrangør Peer Osmundsvaag bekrefter nemlig overfor VG at Justin Bieber spiller i Telenor Arena 23. september og at billettsalget starter torsdag i neste uke.

Dermed kan norskefansen, som ble snytt for en gjennomført intimkonsert på Chateau Neuf 30. oktober, få en ny mulighet til å oppleve idolet på norsk jord – hvis de fortsatt er interessert.

Siste konsert før 21-åringen kommer til Norge er i Paris tre dager før, mens han ikke skal opptre igjen før i Helsinki tre dager etter besøket i Telenor Arena.

Bieber spiller også i både Stockholm og København etter han har spilt i Oslo.

NEDTUR: Justin Bieber på scenen under minikonserten for snaut 1000 publikummere på Chateu Neuf i oktober. Foto: Mattis Sandblad , VG

Skuffelsen var total da 21-åringen spaserte av scenen i sinne etter å ha fremført bare én låt. Da fansen ved et uhell sølte litt vann på scenen, gikk det nemlig i svart for Bieber, som var invitert i regi av «Senkveld» på TV 2. Popprinsen forlot lokalet og satte kurs mot Gardermoen og privatflyet i rekordfart.

«Senkveld»-besøket og minikonserten på Chateau Neuf i høst var arrangert av plateselskapet Universal og produksjonsselskapet Plan B, mens det er konsertarrangørene Atomic Soul og AEG Live som står bak Telenor Arena-konserten - slik de også gjorde da Bieber spilte samme sted i 2013.

Lovet å gjøre godt igjen

Nå tilbyr han altså Norge plaster på såret når han til neste år skal turnere med nytt materiale, deriblant hitlåtene «What Do You Mean», «Sorry» og «I'll Show You».

«Jeg er lei meg for å ha kastet bort tiden til TV-teamet, jeg er sikker på at jeg vil gjøre det godt igjen neste gang på turné. Kjærlig hilsen Justin», skrev han på bildetjenesten Instagram rett etter at han hadde stormet av scenen – og minutter før nyheten om skandaleopptredenen nådde presse verden over.

Musikken til Bieber har imidlertid slått an også her til lands etter fadesen. «What Do You Mean?» har ligget 14 uker på VG-lista, med førsteplass flere uker på rad. Også åtte andre låter fra Bieber har vært inne på VG-lista i 2015.

VGs musikkanmelder Morten Ståle Nilsen uttalte dagen etter hendelsen på Chateau Neuf at han ikke er i tvil om at popstjernen vil returnere:

– Klart han kommer tilbake! Han kommer tilbake til alle byer som vil ha ham, og i Oslo har han i tillegg en «god story» å by på. Han kan spille sin nye singel, «Sorry» og lire av seg et – du vet, «beklager» til sin norske fanskare. Og så kommer alle til å være glade igjen.

Bieber har besøkt Norge tre ganger før. Første gang var det et på kort promobesøk i med overraskelseskonsert i mai 2012. Da satte han hovedstaden fullstendig på hodet. «Beliebers» ramponerte biler for over 200.000 kroner.

I april året etter returnerte han og holdt han tre utsolgte konserter på Telenor Arena i Bærum. Tilstandene var kaotiske da også, men besøket skjedde likevel i mer kontrollerte former.

Roligere forhold

Før Bieber selv skapte rabalder under sin siste visitt for litt over en måned siden, oppførte fansen seg mer behersket enn tidligere.

Trolig på grunn av dette: Fansen er ikke hylende fjortis lenger

Det har blitt spekulert på om Biebers raserianfall på Chateau Neuf var et PR-stunt. Meningene fra mer og mindre kvalifiserte synsere har gått i alle retninger.

Sjef i Justin Biebers plateselskap: – Håper ingen tror en vannskvett var grunnen

Her er hele den lange forklaringen Bieber selv postet på nettet minutter etter fadesen.

«Det har vært en tøff uke for meg, lange dager uten søvn, og jeg har måttet være «på» hele tiden for kameraer, fans etc. Jeg ønsket på ingen måte å fremstå som slem, men valgte å avslutte konserten fordi de på første rad ikke ville høre etter. Forhåpentligvis vil folk forstå grunnen til dette. Jeg gjør ikke nødvendigvis alt på den riktige måten, men jeg er bare et menneske og jobber med å bli bedre til å svare, fremfor å agere. Dessverre har folk blitt preget av dette, i likhet med meg. Jeg er veldig lei meg for å ha skuffet dere som sto lenger bak. Jeg er lei meg for å ha kastet bort tiden til TV-teamet, jeg er sikker på at jeg vil gjøre det godt igjen neste gang på turné. Kjærlig hilsen Justin».

Tar Bieber i forsvar: «Noen burde få seriøs kjeft»

Les også

 1. Justin Bieber takler visst vann på scenen likevel

  Forlot scenen i Norge på grunn av en liten skvett – vasset i H2O under prisutdeling i USA natt til mandag.
 2. Justin Bieber knuser One Direction

  I Norge vinner «drittungen» listekrigen mot konkurrentene…
 3. Justin Bieber mistet venn i Paris-terroren

  Justin Bieber er en av mange som ble berørt av terrorangrepet mot konsertstedet Bataclan.
 4. Bieber-spesialen ingen hit hos seerne

  Det som skulle vært en spektakulær minikonsert med Justin Bieber endte som en oppsummering få seere fikk med seg.
 5. TV 2 nektes å vise Biebers skandalelåt

  Fredag sendes dokumentaren som ble laget da Justin Bieber (21) besøkte Norge sist, men den ene låten han spilte vil ikke…
 6. «Noen burde få seriøs kjeft»: Bransjefolk tar Justin Bieber i forsvar

  Vann på scenen er ekstremt farlig, påpeker en av ringrevene i musikkbransjen.
 7. Justin Bieber kjeftet på fansen og gikk av scenen

  Superstjernen avbrøt minikonserten etter én låt.

Mer om

 1. Justin Bieber
 2. VG-lista

Flere artikler

 1. Advarer mot falske Bieber-billetter

 2. Bransjefolk: – Justin Bieber kommer tilbake til Norge

 3. Justin Bieber har landet på Gardermoen

 4. Marius Borg Høiby møtte Justin Bieber

 5. Justin Bieber dropper «meet and greet» på «Purpose»-turneen

Fra andre aviser

 1. Justin Bieber bekreftet til Norge

  Aftenposten
 2. Justin Bieber kommer tilbake til Norge

  Fædrelandsvennen
 3. Alt du trenger å vite om Justin Biebers Oslo-besøk

  Aftenposten
 4. Justin Bieber kommer tilbake til Norge

  Aftenposten
 5. Justin Bieber kommer tilbake til Norge

  Bergens Tidende
 6. Skandalekonsert, kaos i gatene og politiutrykninger. Slik gikk det de forrige gangen Justin Bieber besøkte Oslo

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder