LAGET FILM OM FAREN:I januar var det premiere på dokumentarfilmen «Kurt Cobain: Montage of Heck» som datteren Frances Bean Cobain (t.v) har produsert. Her sammen med moren Courtney Love etter mange års uvennskap. Foto:Chris Pizzello,Ap

Kurt Cobains datter i stort intervju: - Derfor tok pappa livet av seg

I et stort intervju forteller Kurt Cobains datter, Frances Bean Cobain, blant annet om hvorfor hun tror faren tok livet av seg for 21 år siden.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Kurt kom til et punkt i livet hvor han følte at han måtte ofre hele seg, alt han sto for. Rett og slett fordi han opplevde at det krevde en hel verden av ham. Jeg tror det var den utløsende faktor til at han ikke ønsket å være blant oss lenger. Han opplevde at alle ville ha det bedre uten ham, sier Frances Bean Cobain i et intervju med magasinet Rolling Stone.

Onsdag var det 21 år siden Nirvana-stjernen ble funnet skutt i sitt hjem. Da var datteren bare 20 måneder gammel. Det ble raskt konstatert at Nirvana-frontmannen hadde tatt sitt eget liv, men konspirasjonsteoriene har likevel blomstret i mange år etterpå. Blant annet har faren til Courtney Love som var gift med Kurt Cobain, hevdet at det var datteren som forårsaket eksmannens død.

Courtney Love og hennes datter Frances har hatt et svært turbulent forhold opp gjennom årene – og hun har ved flere anledninger mistet foreldreretten til datteren. Men forholdet har nå bedret seg. I forbindelse med premieren på dokumentar filmen «Kurt Cobain: Montage of Heck» i januar i år og som Frances står som produsent for, ga de begge to uttrykk for at stridsøksen mellom de to nå var begravet.

– Jeg har aldri vært noen stor fan av Nirvana eller likt musikken deres spesielt godt, forteller Bean Cobain i intervjuet med Rolling Stones.

– Det ville kanskje vært merkeligere om jeg hadde vært en stor fan. Jeg tror jeg var 15 år da jeg skjønte at jeg ville aldri slippe unna Kurt Cobain. Jeg kan sitte i bilen og høre på radio – og der er han, min far.

FIX-IT-BABY: - De fikk meg for å redde forholdet. Men samtidig vet jeg fra videoer jeg har sett og brev som Kurt skrev til meg, at pappaen min elsket meg, sier Frances Bean Cobain om forholdet mellom moren Courtney Love og Kurt Cobain. Dette bildet er fra 1993. Foto:Jeff Kravitz,FilmMagic, Inc

Frances Bean Cobain er ikke et øyeblikk i tvil om at faren er «større» nå enn han noen gang var mens han levde.

– Vår kultur er besatt av døde musikere, vi elsker å sette dem opp på pidestall. Hadde Kurt enda bare vært en hvilken som helst fyr som valgte å forlate familien sin på verst tenkelige måte. Men det var han ikke. Han inspirerte mennesker til å plassere ham på en pidestall, slik at han ble St. Kurt, sier datteren.

Hun mener at alle musikere, artister som er så store som hennes far var, har en god porsjon galskap i seg.

– Mange mennesker er fornøyde med å bare etablere seg og leve helt vanlige liv. Min far var usedvanlig ambisiøs, men han fikk en altfor mye lagt på sine skuldre. Langt mer enn hans selv både hadde ambisjon om og ønsket. Han ville at bandet skulle gjøre suksess, bli store. Men han hadde aldri noe ønske om å være stemmen til en hel generasjon, mener Frances Bean Cobain.

I intervjuet legger hun ikke skjul på at hun er klar over at forholdet mellom faren og moren Courtney Love var dårlig – eller «forgiftet» som hun sier. Hun kaller seg selv for en «a fix-it baby».

- De fikk meg for å redde forholdet. Men samtidig vet jeg fra videoer jeg har sett og brev som Kurt skrev til meg, at pappaen min elsket meg, sier Frances Bean Cobain.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder