VM-AKTUELL: I sommer er det VM i fotball i Brasil. Adelén Russillo Steen synger på VM-albumet. FOTO: JAVAD M.PARSA/VG

MGP-Adelén på VM-album

Adelén Rusillo Steen (17) kom på andre plass med låten «Bombo» i Melodi Grand Prix-finalen i fjor. Nå er hun med på det offisielle VM-albumet.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Sammen med stores stjerner som Shakira, Ricky Martin, Jennifer Lopez og Aviici er Adelén bekreftet som artist på det offisielle VM-albumet med låten «Olé». Det skriver FIFA på sine nettsider.

- Vi drømte om dette, og nå skjer det! Det er prestisje å komme med på denne platen - det er en fantastisk mulighet, sier Adeléns manager David Eriksen til VG.

Han forteller at planene fremover er å gjøre klar musikkvideoen til lanseringen av albumet som kommer 12. mai.

STORE STJERNER: Jennifer Lopez er bare en av mange stjerner Adelén havner i selskap med nå som hun er aktuell med låt på det nye VM-albumet. Foto: Pa Photos

- Adelén er veldig fornøyd. Nå skal vi ta en ting av gangen, så får vi se om vi tar turen til Brasil, sier han.

Festival-aktuell

Manageren bekrefter også at artisten er klar for Primavera Sound-festivalen i Barcelona i mai og 40 Principals, som kan sammenlignes med VG-lista i Spania.

Manageren er henrykt. Når VG spør om dette kan bli Adeléns store gjennombrudd internasjonalt, svarer han raskt:

- Det får vi se på. «Bombo» ble en stor hit i Spania, og vi håper vi kan bygge videre på det. Men vi er nøkterne realister fra Norge!

På festivalen i Spania kommer Adelén til å dele scene med tungvektere som Kendrick Lamar, Arcade Fire, Nine Inch Nails og Queen of the Stone Age.

Oppdaget på YouTube

Halvt spanske Adelén bor sammen med familien i Horten i Vestfold. Nå er hun i ferd med å avslutte sitt andre år på videregående. Hun har samme manager, som sin åtte år eldre artistkollega, Tone Damli. I fjor hadde hun stor suksess med låten «Bombo» i forbindelse med MGP.

Låten var skrevet av Ina Wroldsen (28), som har jobbet med blant andre Britney Spears (31), Westlife og One Direction.

Det var også Wroldsen som oppdaget Adelén etter å ha sett henne synge på en video hun hadde lagt ut på videonettstedet YouTube.

To managere

I fjor sommer fikk 17-åringen samme management som Victoria og David Beckham, Carrie Underwood, Emma Bunton og Jennifer Lopez. Nemlig Simon Fuller.

Han er eier av managementet X1X Entertainment, som huser flere av verdens mest kjente fjes.

- Jeg skrek i telefonen da David fortalte meg nyheten. Pulsen var i hundre, kan du si. Samarbeidet med Simon Fuller er større enn meg selv. Dette er helt sinnssykt stort, fortalte Adelén til VG, da nyheten ble kjent i juni.

David Eriksen og Simon Fuller deler ansvaret for Adelén. Eriksen har ansvaret for den unge artistens karriere i Europa, mens Simon Fuller har ansvaret for USA og Mellom-Amerika.

VM-låta

Brasil-VM starter 12. juni og avslutter med finale i Rio de Janeiro 13. juli. 12 VM-byer arrangerer kamper for de 32 deltagernasjonene.

Den offisielle VM-låta «We Are One (Ole Ola)» er det Pitbull, Jennifer Lopez og den brasilianske stjernen Claudia Leitte som står for. Låten ble lansert i dag. Det er i alt fjorten låter på albumet.

@Tony__Aguilar@adriaortega que nos vamos de fiehtaaaa! Y a trabajar claro.
— Adelén (@iam_adelen) April 8, 2014

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder