TAKKER NEI TIL SPOTIFY: Artisten Prince har besluttet å trekke musikken sin fra alle strømmetjenester, bortsett fra Jay Zs Tidal. På hans artistside på Spotify står det at artisten har bedt alle strømmetjenester om å fjerne hans katalog, og at Spotify har etterkommet henvendelsen - men at de håper å få musikken hans tilbake så snart som mulig. Foto:Robyn Beck,AFP

Prince trekker musikken sin fra strømmetjenester

Nå er det bare Tidal som får strømme «Purple Rain» og «Kiss».

  • Sofie Braseth
  • Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Prince (57), eller Prince Rogers Nelson som han egentlig heter, har besluttet å følge i Taylor Swifts fotspor og trekke all sin musikk fra Spotify.

MUSIKK-KOMMENTAR: TYVEN SWIFT

Men der den unge popartisten valgte å la Apple Musics lyttere få tilgang til hennes musikk – riktignok etter en aldri så liten skjennepreken – har Prince trukket sine låter også fra Apples nye strømmeplattform. Musikken hans er heller ikke tilgjengelig på Rdio, og juristene hans har over tid forsøkt å få musikken fjernet fra hans YouTube-kanal.

Ifølge nettstedet Perez Hilton er det kun Jay Zs strømmetjeneste Tidal som per i dag kan tilby sine lyttere Prince-musikk.

Test: Dette er de beste strømmetjenestene

Spotify-skeptisk

For flere av artistens fans kommer dette neppe som en overraskelse. Prince har nemlig ved flere anledninger uttrykt sin skepsis til strømmetjenester som Spotify.

Ifølge The Wrap uttalte artisten i 2010 at Internett er «helt over», og at han ikke så «hvorfor han skulle gi sin nye musikk til iTunes eller noen andre.»

Senest i forrige uke skrev Prince flere innlegg på mikrobloggen Twitter, der han siterte en artikkel fra nettstedet The Daily Beast:

«Spotify er deleid av plateselskaper, som eier 20 prosent av selskapets aksjer (...)»

«I hovedsak har streaming tilbudt plateselskaper muligheten til å betale seg selv to ganger og samtidig redusere det man skylder kunstnere... »

«...fra pennyer per dollar til fraksjoner av pennyer per dollar.»

Tilgjengelig på Soundcloud

Streamingtjenesten Tidal ble lansert med brask og bram i mars i år, men enn så lenge ser ikke Jay Zs strømmealternativ ut til å kunne konkurrere med giganter som Spotify og Pandora.

Om du er Prince-fan og ikke har Tidal, finnes det likevel en liten trøst: Artisten har nemlig lastet opp sin seneste singel «HARDROCKLOVER» på Soundcloud. Hør låta her.

«De kommer og går»

Spotify har tidligere skrevet i en e-post til VG at de vil tilby musikk fra hele verden på sin tjeneste, men at det har vært sporadiske begrensninger på Spotify helt siden tjenesten ble laget.

«Vi vet av erfaring at slike ting skjer, de kommer og går, og vi fortsetter å vokse gjennom å levere et godt produkt til våre brukere og artistene de elsker.»

«De siste slippene av Drake, Kendrick osv., viser akkurat hvor vesentlig det er for deres egen karriere å finnes tilgjengelige på Spotify. Noe som igjen er vesentlig for plateselskapenes suksess», slår selskapet fast.

Se video fra lanseringen av Tidal her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder