DISSE SKAL VELGE DEN EKSTRA BYEN: Bak Fra v: Atle Jørstad, Christian Haneborg og Øyvind Solstad. Foran Fra v: Sandra Lyng Haugen, Abiel Tesfai, Kari Grothe Karlsen og Lise Rønneberg. FOTO: Frode Hansen VG

Disse avgjør hvilken som blir «By Extra» på VG-lista turneen

Sandra Lyng og Abiel Tesfai mener det er en egen sjarm i hvordan folk skryter av byen sin. De skal være med å bestemme hvor VG-lista tar den siste turen.

  • Maiken Svendsen

Konkurransen «By Extra» skal kåre hvilken by VG-lista-turneen besøker den 27. juli. Fra mandag 4. april har du tre uker på å laste opp et bilde eller en video på Facebook, Instagram eller Twitter med hastagen til din by.

Det er ikke bare likes og delinger i sosiale medier som teller, men også kreativitet og engasjement. Disse ekstrapoengene er det en jury på sju som deler ut.

Blant de sju som sitter i årets jury, er artisten Sandra Lyng og programlederen Abiel Tesfai. Lyng har vært med på VG-lista flere ganger som artist, og Tesfai var programleder for turneen i fjor.

Lyng sier selv at hun tror hun har vært i nesten alle byene i Norge, men hun rekker ofte bare å se flyplassen, hotellrommet og konsertlokalet. Nå gleder hun seg til å se hvordan folk vil fremstille sin by.

– Jeg er glad i humor, så jeg vil se de morsomme postene, forteller Sandra Lyng.

Husker du datoene for årets VG-lista turne?

Abiel Tesfai var fjorårets programleder for VG-Lista-turneen, og har vært med Omer Bhatti på turne som hans DJ. Han føler han har sett mye av Norge, men vil gjerne oppleve noe nytt.

– Så folk må «Pimpe» opp byen sin, være kreative, og vise frem den beste siden av byen. Da kan du få min stemme, og kanskje få besøk av oss til sommeren, sier han.

– Ville lagd «Oslo The Musical»

Både Lyng og Tesfai mener det er en egen sjarm i hvordan folk viser frem sin by.

– Jeg gleder meg til å se alle de gale ideene til folk, om hvordan deres by er og ser ut, forteller han, og Lyng legger til.

– Nå har folk mulighet til å vise frem sin versjon av byen sin, og jeg gleder meg til å se postene som kommer inn, sier hun.

VIL SE MER AV NORGES BYER: Sandra Lyng Haugen, her fra VG-lista turneen i Trondheim i fjor FOTO: Øyvind Nordahl Næss VG

Hver by har et eget arrangement på Facebook, her gjelder det å få flest mulig til å delta. I tillegg må du hashtagge postene i sosiale medier med hashtagen til din by. Bildene fra både facebook, instagram og twitter teller med. I 2014 vant Sortland, og der opptrådte Sandra Lyng.

– Det er en spesiell stemning når hele byen har jobbet sammen for å få konserten, sier hun.

Les også: Derfor vant Sortland VG-lista konsert

Nå er hun spent på hvilke bidrag som kommer inn. Selv hadde hun laget sang om hun skulle sende inn bidrag for Mosjøen. Tesfai tar den ideen et skritt lenger.

– Jeg hadde lagd «Oslo The Musical», sier han.

Disse sitter i juryen:

Sandra Lyng, artist

Abiel Tesfai, programleder i NRK mp3

Atle Jørstad, nyhetssjef VG Rampelys

Øyvind Solstad, Ansvarlig for sosiale medier og involvering i VG

Lise Rønneberg, Eventsjef VG-lista

Kari Grothe Karlsen, Markedssjef Extra

Følg med på hjemmesiden og facebooksiden til VG-lista Topp 20 for alt om konkurransen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder