Soul-mann

KRISTIANSAND (VG) Publikum hylte forgjeves etter mer da Thomas Dybdahl avsluttet en solid Quart-konsert i den bittersøte melankoliens navn.

Artikkelen er over 16 år gammel

Om lag 6000 hadde funnet veien til Idrettsplassen da Thomas Dybdahl og bandets hans inntok storscenen med sine storslagne låter.

Etter responsen å dømme fikk de fleste hva de kom for, og det virket som mange hadde sikret seg albumet «The Great October Sound».

Dybdahl, som for øvrig ser ut som han er klippet ut av en hipster-film fra 70-tallet, sysler med musikk som kan betegnes som hvit soul, ispedd en dash rock og country.

Americana-faktoren er ikke ubetydelig, med andre ord, men romantikeren Dybdahl serverer sine triste historier med betydelig innlevelse og troverdighet.

Dessuten er Dybdahl i besittelse av en STOR og uttrykksfull stemme som kler de søkende sangene og de lyriske tekstene meget godt.

Du tror rett og slett på mannen når han med lukkede øyne synger «Someday when I'm hiding, love will then find me, that's how I got to be bigger, that's how I got to be braver, that's how I got to be bolder» på den kontante, funky og rocka «Love's Lost», hvor Dybdahl i tillegg avslører at han er en habil gitarist.

Om noen lurer på hvordan det nye albumet til Thomas Dybdahl blir, kan det opplyses at han også dro en ny låt, «Rain Down On Me», som vel ikke byr på noen stor avsporing fra debutalbumet.

ESPEN A. HANSEN

Mer om

  1. Quartfestivalen

Flere artikler

  1. Thomas: - Holdt på å gråte

  2. Designstjerne utformer Dybdahls nye platecover

  3. Melankolsk Dybdahl vil ha pause

  4. Frastjålet halvt års arbeid

  5. Plateanmeldelse: Thomas Dybdahl - «What's Left Is Forever»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder