DØD: Chris Cornell. Foto: GETTY

Chris Cornells enke: – Et ubeskrivelig tap

Den avdøde rockstjernens kone Vicky er knust etter 52-åringens selvmord.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Chris Cornell, vokalist i høyprofilerte band som Soundgarden, Audioslave og Temple Of The Dog, tok sitt eget liv etter en konsert i Detroit 17. mai.

Bakgrunn: Tok sitt eget liv

Nå forteller hans kone om sorgen og sjokket.

– Chris' død er et ubeskrivelig tap. Det lager et tomrom i mitt hjerte som aldri vil bli fylt, sier Vicky Karayiannis via familiens advokat, i en uttalelse gjengitt i en rekke medier, blant dem E! News.

– Slik alle som kjente ham vet, var Chris en hengiven pappa og ektemann. Han var min beste venn. Hans verden sirkulerte rundt familien først, og dernest, selvsagt, musikken.

Les også: Artister sørger over Cornell

KNUST: Vicky Karayiannis er i sorg over ektemannen Chris Cornell. Her er de avbildet sammen på premierefest 12. april i år. Foto: AFP

Chris Cornell var på en lengre turné med Soundgarden da tragedien inntraff.

Kona forteller at han blant annet fløy hjem på morsdagen som nylig fant sted i USA, for å være sammen med familien.

Snakket sammen like før

På 17. mai var han ifølge henne sammen med barna sine på dagtid, før han fløy til Detroit for å spille det som ble hans siste konsert.

Kommentar: Hoderystende trist

Vicky Karayiannis forteller videre at hun snakket med ektemannen etter konserten. Hvilket vil si tett opptil dødstidspunktet.

– Jeg merket at han snakket grøtete, han var annerledes.

HYLLES: Fra en minnestund for Chris Cornell i Seattle torsdag. Foto: AP

LENGE SAMMEN: Chris Cornell og Vicky Karayiannis var gift i 13 år og har to barn på 11 og 12 sammen. Her i 2007. Foto: REUTERS

Artisten skal da ha fortalt henne at han muligens hadde tatt en pille eller to for mye av den antidepressive medisinen han gikk på, Ativan.

Bakgrunn: Chris Cornell døde brått

Var avhengig

Dette fikk henne til å kontakte sikkerhetspersonell ved hotellet han bodde på.

– Hva som skjedde videre er uforklarlig, og jeg håper at videre medisinske undersøkelser vil gi ytterligere detaljer. Jeg vet at han elsket våre barn og han ville aldri såret dem med vilje ved å ta sitt liv.

Cornell-familiens advokat Kirk Pasich understreker at familien er rystet over antydninger om at 52-åringen tok sitt liv med vilje og viten.

Han påpeker at Chris Cornell hadde avhengighetsproblematikk.

– Familien mener at dersom Chris tok sitt liv, visste han ikke hva han gjorde, og at dop eller andre midler kan ha påvirket hans handlinger, sier advokaten.

Pasich sier videre at det finnes medisinsk litteratur som hevder at Ativan kan medføre paranoia, selvmordstanker og nedsatt dømmekraft.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder