FELLESALBUM: Jay-Z og Beyoncé er nå The Carters. Ni ferske spor er samlet i albumet «Everything is love». Foto: Parkwood Entertainment

Beyoncé og Jay-Z overrasket med fellesalbum: Disser norsk avsløring

Superparet dyttet plutselig ut «Everything is love» på sin egen strømmeplattform, omdiskuterte Tidal.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Beyoncé Knowles og ektemannen har aldri gitt ut et en hel plate sammen før. Lørdag kveld overrasket de fansen etter en konsert på London Stadium i den engelske hovedstaden:

Først kom nyheten på stjernenes kontoer på Instagram og Twitter. Og i det konserten gikk mot sluttet kunne man på store skjermer lese «ALBUM OUT NOW», som Beyonces største fansite Beyoncé Legion fikk foreviget (bildet over).

Terapi

Rykter om samarbeidet begynte for alvor å fly da det i mars ble kjent at de to skulle ut på turne sammen. I fjor hintet også Jay-Z om at de to jobbet med et større felles prosjekt i etterkant av låtene «4:44» og «Lemonade», som han beskrev overfor The New York Times som en form for familieterapi for de to etter den mye omtalte utroskapsepisoden.

Det nye albumet har ni låter, og de har også lagt ut en musikkvideo på YouTube og diverse smakebiter på Instagram for låten «Ape shit»:

Superparets strømmetjeneste Tidal har den siste tiden vært utsatt for mye kritikk etter at den norske avisen Dagens Næringsliv avslørte det som trolig er manipulering av strømmetall. Og da spesielt musikken til Beyoncé og medeier Kanye West, som skal ha fått urettmessige høye utbetalinger. Tidal har truet DN og samarbeidspartner NTNU med rettsforfølgelse i etterkant av publiseringen. Strømmetjenesten ble relansert i 2015 under navnet Tidal etter at den norske musikkstrømmetjenesten Wimp bl kjøpt opp.

les også

Tidal-topp ut mot DN

Administrerende direktør i strømmetjenesten Tidal, Richard Sanders, sa følgende i en pressemelding for noen uker siden:

– Vi avviser og benekter påstandene som har kommet fra Dagens Næringsliv. Selv om vi vanligvis ikke kommenterer historier vi mener er feilaktige, føler vi at det er viktig å forsikre våre artister, ansatte og abonnenter om at vi ikke tar sikkerheten og integriteten rundt våre data lett, og vi kommer til å opprettholde vår forpliktelse overfor dem.

Disser strømmerapport

I låten «Nice» på det nye albumet sender Beyoncé et stikk til de som har kritisert dem etter at den negative strømmerapporten kom ut:

«If I gave ... two fucks about streaming numbers I woulds put Lemonade up on Spotify. Fuck you», rapper hun.

På albumet dukker også kjente navn som Migos og Pharrell opp, og i tillegg har de lagt ut låten «Salud!», som det ikke er funnet plass til på albumet.

Den storslagne musikkvideoen er spilt inn i Louvre-museet i Paris, og er regissert av Ricky Saiz, melder musikknettstedet Pitchfork.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder