Trang Fødsel ble million-butikk

BERGEN (VG) De begynte i det små på grupperommene på lærerskolen. Etter hele 65 000 solgte CD'er og utrolige 150 konserter i fjor er Trang Fødsel blitt millionbutikk.

ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

Med fengende akustiske gitarer og en umiskjennelig korduett plaget de livet av radiolytterne med sommerhiten «Kursiv» - den som starter med «Pappa driter penger . . .». I år tar de mål av seg til å gjenta suksessen med låten «Drømmedame».

Komet-bandet Trang Fødsel - unnfanget på lærerskolen i Bergen - er svanger med et nytt knippe lette, svingende låter laget av gruppens front-duo Jørund Fluge Samuelsen og Hans Petter Aaserud.

Den utvalgte singlen «Drømmedame» er laget med et lett og fengende jazz-schuffle-groove, og minner glimtvis om den svenske mykjazz-suksessen Bo Kaspers. VG har tyvlyttet, og kan fortelle at sangen har det som skal til for å bli en sommer-radio-hit.

Forrige CD, «Hybel», solgte i hele 65 000 eksemplarer. Dette, sammen med hele 150 konserter landet rundt i fjor, har gjort en sped begynnelse til millionbutikk.

- Ja, vi har gjort en jobb ut av det, sier Aaserud og Fluge Samuelsen.

- Men det viktigste er at det skal være gøy.

Til CD'en «Feber», som kommer i juli, har gjengen forkastet hele ti låter, spilt inn 18, og av disse blir 12-13 gitt ut . . .

- Vi har kanskje utviklet oss litt, kanskje er vi litt mindre naivistiske nå, men det er vanskelig å si når vi står midt oppi det, sier Fluge Samuelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder