PLATEKLARE: Mandag slapp Kaizers Orchestra singelen «Philemon Arthur and the Dung». Det er den første smakebiten fra det første av totalt tre album i albumtrilogien «Violeta, Violeta». Foto: Paal Audestad
PLATEKLARE: Mandag slapp Kaizers Orchestra singelen «Philemon Arthur and the Dung». Det er den første smakebiten fra det første av totalt tre album i albumtrilogien «Violeta, Violeta». Foto: Paal Audestad

Kaizers Orchestra klare med albumtrilogi

Janove Ottesen: - Nå er det helt føkkings perfekt

MUSIKK

OSLO SPEKTRUM (VG Nett) Janove Ottesen (34) trodde han var gått tom for ideer. I stedet er Kaizers Orchestra klare med hele tre nye album.

  • Halstein Røyseland
Publisert:

- Det er et enormt kick at man har holdt på i ti år, og så finne ut at man fortsatt har så masse kreativitet igjen, forteller vokalist Janove Ottesen til VG Nett.

Mandag slapp bandet - som feirer tiårsjubileum neste år - singelen «Philemon Arthur and the Dung». Det er den første smakebiten fra den første av totalt tre album i albumtrilogien «Violeta, Violeta», som kommer på rekke og rad de neste to årene.

Brutal hevn

- Vi har hatt en helt annen tilnærming på låtskrivingen denne gangen. Jeg har funnet et helt nytt rom med kreativitet, beskriver Ottesen, og får gehør av gitarist Geir Zahl.

- Vi hadde rensket ut de andre rommene, og måtte nærmest lete under teppet for mer materiale. Men så løsnet det, sier gitaristen.

VG Nett-leser:«Jeg gleder meg som en liten unge på et nytt album fra Kaizers, for ikke å snakke om en hel trilogi»Si din mening!

Kort fortalt handler trilogien «Violeta, Violeta» om tre hovedpersoner, Violeta, hennes gale mor Beatrice og faren. Faren tar med seg Violeta bort fra moren, som tilbringer mange år i dyp sorg, før hun bestemmer seg for å ta en brutal hevn over faren.

De to første platene er allerede ferdige, mens det gjenstår litt arbeid på tredjealbumet.

- Musikalsk låter det forskjellig, men tekstuniverset er det samme, forklarer Ottesen.

Filminspirert

Vokalisten forteller at «Violeta, Violeta» er en historie med en begynnelse og en slutt. Det hele er filminspirert, og Ottesen beskriver låtene som scener i en film.

- Hver tekstlinje betyr noe, og kan føre til en ny historie, en ny sang. Sangene kommer lettere, jo flere sanger man lager, sier Ottesen.

Janove Ottesen og Geir Zahl er begge svært entusiastiske, og oppriktig stolte, da de møter VG Nett i kjelleren under Oslo Spektrum for å snakke om albumtrilogien. Begge er stilig kledd i tøffe dresser, og lever opp til rockestjerneimaget.

Det gjør de også i måten de ordlegger seg på. Etter ti år i musikkbransjen er de særdeles selvsikre.

- Føkkings perfekt

- Vi synes dette er den optimale Kaizers-plata. Nå er det helt føkkings perfekt. Vi har preget dette tiåret, og vil være med på å prege det neste, sier Ottesen.

Kaizers Orchestra har brukt tre år på forberedelser, øving og repetisjon, hver for seg og hele bandet sammen, før de gikk i studio. Det første albumet i trilogien ble ifølge bandet spilt inn på bare fjorten dager.

- Det ligger enormt mye forberedelser bak. Vi ville ikke gjort det på noen annen måte. Det er slik vi klarer å beholde energien i det vi holder på med. Og i tillegg er materialet vi spiller allerede innøvd når vi legger ut på veien, forklarer Zahl.

Etter en seks uker lang turné i Sverige, Danmark, Tyskland, Østerrike, Sveits, Belgia og Nederland neste vår, avslutter Kaizers Orchestra med konsert i Oslo Spektrum 9. april - for å feire tiårsjubileet sitt. Det er allerede solgt over 2.000 billetter til konserten.

- Jeg pleier å være tøff i trynet, men jeg tør ikke å si at vi selger ut 9.000 billetter på et blunk. Men jeg tror vi skal klare det, tipper Ottesen.

Følg Halstein Røyseland på TwitterLes flere nyheter på Rampelys-forsiden... og følg Rampelys på Facebook