MØTTE ROCKELEGENDEN: Karl Ove Knausgård fikk muligheten til å intervjue Iggy Pop for TV2 i 1994. Foto: VG

Knausgård misfornøyd med Iggy Pop-intervju

JØLSTER (VG Nett) Suksessforfatteren intervjuet Øya-aktuelle Iggy Pop i 1994, men ble ikke særlig fornøyd med resultatet.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Bind fem i «Min kamp»-serien handler om Karl Ove Knausgårds periode i Bergen fra 1988 til 2002. I løpet av disse årene er han student, han jobber som sivilarbeider, og han debuterer til slutt med et brak som forfatter i 1998. Romanen «Ute av verden» fikk glimrende kritikker, og boken ble omtalt som en sensasjon da den kom.

Les også: Knausgård ler av sexy-stempelet

Knausgård drømmer også om å bli rockestjerne i disse årene og spiller i bandene Kafkatrakterne og Lemen.

Mens han jobber i studentradioen får han et tilbud ingen rockefan kan si nei til: Han får sjansen til å intervjue rockelegenden Iggy Pop for TV 2s musikkprogram VTV. Den episoden er imidlertid ikke beskrevet i «Min Kamp bind 5».

- Jeg hadde glemt det rett og slett, sier Knausgård når VG Nett spør ham om hvorfor intervjuet med Iggy Pop ikke ble med i boken.

- Var du fan av Iggy Pop da du gjorde intervjuet?

- Ikke noen superfan, men absolutt: Iggy er en av de store han.
- Hvordan turde du å si ja til sånt?

- Dumhet! Jeg hadde aldri gjort TV, og det ble ikke særlig bra heller, forteller han med et smil.

Utsettelser?

Hans strenge selvsensur er noe leserne av «Min kamp»-serien har blitt godt kjent med, og han utdyper hva han mener ikke funket i intervjuet.

- Jeg hadde ikke roen man skal ha, jeg beveget på hodet hele tiden. De sendte det, det ble helt ok, men det var i TV 2s begynnelse. En eller annen amatør fra studentradioen som intervjuer Iggy Pop, det ville aldri i verden kommet på TV 2 nå, sier han med et smil og forsikrer oss om at hans TV-karriere endte med dette ene intervjuet.

Knausgård jobber for tiden med siste bind i Min Kamp-serien, og romanen skulle egentlig gis ut i septbember, men det kan bli forsinkelser.

- Knausgård sitter fortsatt og skriver. Så vi tror boken tidligst kommer i månedsskiftet september-oktober, sier markedssjef Elisabeth Steen i Oktober til Aftenposten i dag.

Iggy Pop spiller på Øya-festivalen i kveld klokken 19.25 med sitt gjenforente band The Stooges. De fremfører albumet «Raw Power» fra 1973. I helgen spilte de i Stockholm, en konsert som imponerte Aftonbladets anmelder. 63-årige Iggy kastet seg ut blant publikummet og inviterte også fans opp på scenen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder