TAUS: Visesangeren Jan Eggum (60) vil ikke kommentere Twitter-meldingene han får sterk kritikk for å ha sendt ut. Foto: FRODE HANSEN

Bistandsadvokat om Eggum-tweet: - Uheldig

Twitret om voldtekt og sex med barn

Visesangeren Jan Eggum (60) har mottatt rasende kritikk etter å ha twitret om voldtekt og sex med barn. Bistandsadvokaten til jenta som skal ha blitt utsatt for gruppevoldtekt i Bergen i helgen reagerer kraftig.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

«Avtalen var at nei, han fikk bare lov til å gli halvveis inn. Han gled helt inn. Et nei er et nei, sa hun, og anmeldte han for voldtekt», skrev Jan Eggum på sin egen Twitter-konto onsdag.

LES OGSÅ: Kritiseres for voldtekts-tweet

Reaksjonene lot ikke vente på seg.

«Ei, full skjerping nå, gamlefar. Det er altfor tidlig for pinlig voldtektspoesi. Skriv en låt om gamle menn og unge kvinner du», skriver feministtidsskriftet «Fett» på sin Twitter-konto i et kritisk svar til artisten.

- Kunnskapsløst

- Det er upassende og kunnskapsløst å skrive sånn. Det representerer ekstremt gammeldagse holdninger. Det kommer frem i meldingen at han mener jenter anmelder voldtekt for fort, og at det er vanskelig for gutter å vite hvor grensen går. Og det er helt motsatt av hva voldtektstatistikken viser, sier «Fett»-redaktør Charlotte Myrbråten til VG Nett.

Bare tre dager før bergenssangeren twitret den kontroversielle meldingen skal en jente ha blitt utsatt for en gruppevoldtekt i vestlandsbyen. Også jentas bistandsadvokat Yngvil Semb Hartmann reagerer på meldingen.

- Den meldingen er i seg selv veldig uheldig og timingen gjør det nesten enda verre, sier bistandsadvokaten til VG Nett.

- Lite skjønnsomt

Hun mener det var «lite skjønnsomt» av Eggum å twitre dette.

- Det har vært et problem for oss jenter i alle år, denne holdningen hos gutter at hun egentlig vil det selv om hun sier nei, sier hun.

- Mener du Eggum burde holdt seg for god til dette?

- Ja.

VG har vært i kontakt med Jan Eggums manager, Sigve Prestnes i Stageway, som sier at hverken han eller Eggum ønsker å kommentere saken.

Jan Eggums samboer, artisten Kaia Huuse, har ikke lest Twitter-meldingen når VG Nett ringer henne i dag.

- Jeg vet ikke hva han mente med meldingen, men jeg tror ikke han har slike holdninger. Det må du nesten spørre han om, sier hun.

Artisten forteller at hun ikke har en Twitter-konto selv, og at hun derfor ikke kan si noe om meldingen.

- Jeg gidder ikke å lage en sensasjonssak ut av dette, det får noen andre gjøre, sier hun.

Twitter-meldingen var en av flere som Eggum la ut i går og onsdag. Også etter de sterke reaksjonene har Eggum sendt ut flere tweets , blant annet denne:

«Ri meg forsiktig, sa han, ellers blir jeg far. Men hun red ham kraftig, det gikk for ham og hun ble gravid. Da anmeldte han henne for voldtekt.»

«Tusener unge får stor mental skade etter sex med en voksen, dette vet de som syns det var spennende og deilig, så de forteller ingen om det», skrev han i en annen melding onsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder