OFRER SOMMERFERIEN: Siri Vølstad Jensen (17) må bruke hele sommeren på å jobbe med debutalbumet. Her i Oslo fredag. Foto: ROBERT S. EIK

«Idol»-Siri: - Må ikke tvile på meg selv

... og nå går trolig turen til Nashville

Siri Vølstad Jensen (17) tar seg ikke nær av ordet «flopp». Låten hun vant «Idol» med, er uansett ikke en låt hun ville valgt selv.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Siri er nemlig ingen pop-jente.

- Det er deilig at jeg ikke må synge pop på albumet mitt, for det liker jeg ikke. Pop passer meg rett og slett ikke, sier den vordende platedebutanten.

BAKGRUNN: Knuste storfavoritten

Ålgård-jenta og plateselskapet Playroom smir mens jernet er varmt. Tidligere «Idol»-vinnere har brukt lang tid på førstealbumet, men Siris plate kommer allerede i løpet av høsten. Det betyr at det ikke blir noen sommerferie på 17-åringen.

I stedet blir det travle dager med låtskriving, forberedelser og studiojobbing.

- Sommerferien betyr ingenting. Det er så kjekt å jobbe med musikk, og det har ennå nesten ikke gått opp for meg at jeg har vunnet «Idol».

ØYEBLIKKET: En målløs Siri Vølstad Jensen får vite fra programleder Stian Blipp at hun har vunnet over Eirik Søfteland. Foto: ESPEN BRAATA

Kanskje blir det også en tur til countryens vugge - Nashville. Det er nemlig planen til manager Pernille Torp Holte, som er den som skal jobbe tettest med Siri i tiden fremover.

- Det blir i så fall en låtskrivings- og inspirasjonstur, sier Holte når VG treffer henne sammen med Siri og resten av apparatet rundt «Idol»-vinneren i Oslo.

Siri sprudler når hun får høre om utenlandsplanene.

- Selvfølgelig vil jeg til Nashville! Jeg har aldri vært utenfor Europa, forklarer 17-åringen.

At vinnerlåten «What It Feels Like» ikke har klart å komme inn på VG-lista Topp 20, depper hun ikke over. Heller ikke over at den har blitt kalt en flopp .

- Jeg tar ikke så mye til meg av sånt. Det kan ha med at jeg selv ikke forventer så mye. Ikke føler jeg særlig mye press utenfra heller. Jeg er heldig sånn. Dessuten er ikke vinnerlåten en sang jeg ville plukket ut hvis jeg kunne velge.

LES OGSÅ: Så mye vant hun med i finalen

Siri gleder seg på vegne av Astrid Smeplass (16) og Eirik Søfteland (24) , som begge har gjort det bedre på hitlistene.

- Jeg unner dem det. Vi er alle gode venner. Og kanskje vi kan møtes ute på jobber, smiler Siri.

At tidligere «Idol»-vinnere har forsvunnet inn i glemselen, skremmer ikke Siri.

- Jeg skal bare fokusere på å lage en god og interessant plate. Jeg må ikke tvile på meg selv, men bare stå på og jobbe hardt. Jeg må si til meg selv at jeg faktisk har vunnet «Idol». Nå har jeg et nytt mål - å lage en plate jeg kan stå for - og selvsagt håper jeg at den kommer til å selge bra. Heldigvis blir jeg ikke lett sliten. Jeg er vant til å jobbe mye.

TALENTJEGER: Jan Fredrik Karlsen i Playroom har tatt Siri Vølstad Jensen under sine vinger. Foto: ROBERT S. EIK


Siri trodde før hun ble med i «Idol» at hun var ganske alene om å være country-fan i så ung alder.

- Jeg tenkte at jeg var litt harry, men har blitt gledelig overrasket over å se hvor mange andre som også er glad i country.

Men hun vil ikke stemples som noen ny Taylor Swift (23), som mange har sammenlignet henne med. Siri mener nemlig at den suksessrike, amerikanske country-prinsessen synger for mye pop.

- Swift er flink, og jeg liker henne. Men selv er jeg enda mer country. Og så vil jeg ikke bli noen «ny en eller annen». Jeg vil være meg selv, sier Siri - som er innstilt på å ta imot råd når det gjelder image og uttrykk.

- Jeg er kanskje litt lite definert når det gjelder image, så jeg regner med litt forandring der. Men jeg skal fortsatt være meg, forsikrer hun.

Hun er fortsatt singel, selv om det ikke har manglet på tilbud fra friere etter at hun ble kjendis. Selv om hun er fornøyd og lykkelig, tror ikke Siri det skal blir vanskelig å skrive gode country-låter. Sjangeren er berømt for sine hjerteknusende tekster.

- Jeg føler ikke at country bare er «nede i kjelleren»-låter. Det kan også være sånn litt «cowboy, take me away», ler Siri - og røper at det kanskje er nettopp det hun drømmer om skal skje.

STORT APPARAT: Oddgeir Kristensen i Sony (t.v.), manager Pernille Torp Holthe (t.h.) og Jan Fredrik Karlsen i Playroom skal alle sørge for trygge og kreative rammer rundt 17 år gamle Siri Vølstad Jensen. Foto: ROBERT S. EIK


17-åringen gleder seg til å tilbringe sommeren i Oslo.

- Jeg klarer meg godt alene og er ikke så bekymret som foreldrene mine. Men jeg har ennå ikke vært oppe til muntlig eksamen, så jeg må hjem for å avslutte skolen. Heldigvis har lærerne tilrettelagt så jeg fikk tatt alle tentamenene. Det gikk bra, sier Siri som skal starte i tredje klasse på videregående.

- Hvordan blir det med platelansering, avsluttende skole og russefeiring?

- Russetiden bryr jeg meg svært lite om. Og noen russebuss er jeg ikke med på. Jeg bor bokstavelig talt i russetreffet, ler sangtalentet og sikter til den årlige samlingen i Stavanger.
NB: Siri er blant artistene som skal turnere med VG Lista Topp 20 i sommer.

Karlsen: - Aldri en garanti for suksess

Jan Fredrik Karlsen i plateselskapet Playroom har aldri vært i tvil om at det er en country-plate Siri Vølstad Jensen skal lage.

- Det er dette hun mestrer og selv er stor fan av. Country er en sjanger hun føler seg hjemme i, forklarer talentspeideren.

- Siri har hver fredag gjennom hele vinteren klart å vise kvalitet gjennom stemmen, og hun har vunnet folks hjerter gjennom country-sjangeren, og det er en sånn plate vi må lage. I tillegg har Siri en enorm musikkforståelse og talent. Likevel er det aldri en garanti for suksess, legger Karlsen til.

Sammen med plateselskapet Sony og manager Pernille Torp Holthe skal han gjøre det de kan for at 17-åringen skal lykkes.

- Siri skal få ha mange ord med i laget, men vi kan ikke legge alt ansvar på henne. Vi har rigget en skute med kompetente folk i flere ledd som skal hjelpe henne.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Les også

 1. Gunnar Greve ble pappa igjen

  «Idol»-dommer Gunnar Greve (30) og kona Helene Ree (29) har fått enda en datter.
 2. Kurt Nilsen synger duett med Astrid Smeplass

  Under kveldens «Idol gir tilbake» er Astrid Smeplass (17) den eneste av Idol-deltakerne som får synge sammen med Kurt…
 3. «Idol»-Siri til moren dagen derpå: In your face!

  (VG Nett) Siri Vølstad Jensen (17) skjønner at moren ville at hun skulle vente et år med «Idol»-deltakelsen, men klarer…
 4. Så mye vant Siri med i «Idol»-finalen

  Siri Vølstad Jensen (17) kopierte finalebragdene til Jorun Stiansen (29) og Alexander With (25) da hun slo Eirik…
 5. Tor Mildes dom: ... og vinneren er: BLIPP!

  Alle snakker om at vinneren av «Idol» 2013 ble kronet i går kveld. Det er bare én liten glipp: Blipp.
 6. Tone om å slutte med «Idol»: - Trist

  Tone Damli Aaberge (25) har blandede følelser etter finalen.
 7. Moren om Siri: Ba henne vente med Idol

  Siri Vølstad Jensens (17) foreldre trodde også at rockeren Eirik Søfteland skulle vinne Idol.
 8. Eirik tapte finalen - topper iTunes

  Eirik Søfteland (24) måtte se seg slått av Siri Vølstad Jensen (17) i gårsdagens «Idol»-finale.
 9. Siri knuste storfavoritten - vant Idol

  OSLO SPEKTRUM (VG) Siri Vølstad Jensen (17) kuppet Idol-finalen og stakk av med seieren.
 10. Eirik henger ikke med hodet etter tapet

  (VG Nett) Med bare en sokk foran sitt aller helligste, poserte Idol-finalist Eirik Søfteland for Idol-vennene.
 11. Derfor kostet Siris låt mer enn Eiriks - FØR finalen

  OSLO SPEKTRUM (VG) Først ble det kjent at begge Idol-finalelåtene nådde iTunes før finalesendingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder