MS-syke Celestina (18) ble rørt til tårer: Overrasket av Austin Mahone

MS-syke Celestina Andreassen (18) fikk oppfylt drømmen om å møte ungpikeidolet, takket være sin gode venninne Johanne Sanderson (16).

 • Marthe Berg
 • Karna Buggeland Sælebakke
 • Krister Sørbø

Artikkelen er over seks år gammel

Kort tid før VG-lista Topp 20-showet på Rådhusplassen fikk VG tilsendt et hjemmelaget kort fra 16 år gamle Johanne Sanderson. Hun ville hjelpe sin syke venninne med å realisere drømmen om å møte sin store helt, artisten Austin Mahone, og spurte om vi kunne hjelpe med backstage-pass.

«Jeg gjør alt jeg kan og mer for at hun skal få oppleve sitt idol Austin Mahone på nært hold. Jeg vil så gjerne gjøre henne glad. Dere er vår siste mulighet og jeg vil så gjerne få dette til for Celestina», står det i det rørende brevet.

- Det er helt utrolig uvirkelig at jeg er her, jeg forstår det ikke helt egentlig, sa en tydelig preget Celestina da hun fikk komme backstage med VGTV før konserten.

Sjokket ble enda større da Mahone deiset ned i sofaen ved siden av jentene, noe hverken Johanne eller Celestina var klar over at skulle skje. Han tok seg god tid til å snakke med jentene og å se på brevet VG fikk tilsendt, før han stilte opp på bilder med jentene.

«OH MY GOD»: Celestina benyttet sjansen til å forevige øyeblikket da hun fikk møte ungpikeidolet Austin Mahone. Foto: KRISTER SØRBØ/VG Foto: ,

- Jeg er i sjokk, det har ikke gått opp for meg, dette er så sykt, sa Celestina etter møtet.

18-åringen var tydelig rørt og på gråten etter at hun både fikk klemme på og ta bilder med artisten.

- Alle venninnene mine har vært rundt på flyplasser for å få et glimt av Austin, og jeg har vært så lei meg for jeg har ikke fått sett han før nå, forteller Celestina.

Også Johanne ble overveldet av å få snakke med idolet sitt:

- Wow, wow, wow, jeg er helt sjokkert! Tenk at dere gjorde dette for oss, dette er så sykt, sa en smilende Johanne etter møtet.

- Kom som et sjokk

Fredag kveld blir trolig et minne for livet for Celestina, som har vært mye på sykehuset det siste året etter å ha fått lammelser i armen og blitt svaksynt på venstre øye.

- Jeg var syk i 2 år før jeg fikk diagnosen MS. Jeg følte meg mye sliten og fungerte ikke som jeg skulle. Legene tok masse tester, men fant aldri ut hva det var. Til slutt ble jeg sendt på Ahus for å ta MR, og fikk beskjeden i desember.

- Beskjeden kom som et sjokk. Jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle reagere, men jeg så reaksjonen til foreldrene mine, sier Celestina.

18-åringen har vært plaget av eplepsiliknende anfall der hun plutselig besvimer.

- Jeg har kollapset sittende, gående og i trapper. Det er nesten rart jeg ikke har slått meg mer. Jeg har blitt hentet på skolen i ambulanse og vennene mine har blitt vant til å måtte ringe 113, forteller Celestina.

FIKK SJOKKBESKJED: Celestina har vært mye inn og ut av sykehuset etter at hun ble diagnostisert med MS. Foto: PRIVAT Foto: ,

«Blir aldri frisk og fri»

Johanna forteller at både hun og Celestina har deltatt i alle konkurranser de har kommet over for å prøve å vinne billetter til showet, slik at de skulle få muligheten til å møte ungpikeidolet.

- Vi har vært med i alle slags konkurranser for å komme backstage, men ingenting har funket. derfor laget jeg brevet og sendte det til VG. To dager senere fikk jeg positivt svar, forteller Johanna.

I brevet fortalte Johanne at venninnen har vært stor fan av Austin Mahone siden han slo igjennom i 2011, og at musikken hans har hjulpet henne mye gjennom den vanskelige tiden.

«Jeg vet at drømmen hennes er å se han inn i øynene og takke han for hvor mye han har hjulpet henne. Det er på tide å vise verden at en syk jente kan få oppleve drømmen sin ved å jobbe hardt og aldri gi opp håpet», skriver Sanderson.

De to venninnene ble kjent på VG-lista i fjor, da de begge var store fans av Isac Elliot og forsøkte å få et glimt av han.

- Vi hadde veldig god kjemi fra første stund. Vi klikket med en gang og det føles som vi har kjent hverandre hele livet. Vi forteller hverandre alt, sier Johanne, og legger til:

- Det er veldig fint at vi får lov til å oppleve dette sammen på ettårsdagen vår!

FORSEGGJORT: VG mottok dette brevet fra Johanne, der hun fortalte om sykdomshistorien til Celestina og hvorfor hun ønsket å komme bak scenen. Foto: Krister Sørbø/VG Foto: ,

Les også

 1. Dette bør du vite før VG-lista-konserten

  Det er forventet enorme publikumsmengder til Rådhusplassen…
 2. Kø foran VG-lista-scenen: Malin (16) har reist i hele natt

  Fredag formiddag har Rådhusplassen fått besøk av noen ekstra ivrige VG-lista-jenter.
 3. Disse kommer på VG-lista-vorspielet

  Isac Elliot, Sophie Elise, Gabrielle og Adelen er bare…
 4. Stjerne om VG-lista-showet: - Har aldri spilt foran så mange før!

  Fredag spiller ungpikeidolet Cody Simpson (17) på VG-listeshowet på Rådhusplassen i Oslo.
 5. Austin Mahone til VG: - Norske jenter er vakre

  Ungpikeidolet Austin Mahone (18) har ingen planer om å skjule seg for fansen i løpet av sitt to dager lange opphold i…

Mer om

 1. VG-Lista Topp 20
 2. VG-lista

Flere artikler

 1. Se de beste klippene fra VG-lista

 2. Dame-trio på VG-lista Topp 20

 3. De beste øyeblikkene fra VG-lista 2016!

 4. «Skavlan»-aktuelle Astrid Smeplass om idolet Zara Larsson: – Hun er et forbilde for unge jenter

 5. Lady Gaga: Ble voldtatt som 19-åring

Fra andre aviser

 1. Forfang: - Jeg vil skrive meg inn i historiebøkene

  Bergens Tidende
 2. «Barna mine har vokst opp med at pappa er Elvis»

  Aftenposten
 3. - De er helt perfekte. Vi elsker dem!

  Bergens Tidende
 4. - Han var som en vanlig, fotballgal mann

  Bergens Tidende
 5. Lørdag kan Ylva vinne The Stream: – Det hadde betydd alt for meg

  Fædrelandsvennen
 6. Belinda Jakobsen møtte Kardashian: – Det første som slo meg da jeg møtte henne var at jeg ble trist

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no