IKKE LENGER FAVORITT: Carl Espen Thorbjørnsen i kveldens finale. Foto: AP

IKKE LENGER FAVORITT: Carl Espen Thorbjørnsen i kveldens finale. Foto: AP

Norge stuper på favorittlisten

VGs ekspert: Merkelig ** NRK: - Vi er strålende fornøyd

Carl Espens opptreden fenget ikke oddsselskapene. Norges Eurovision-håp har falt ned til en 17. plass etter han sang i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

31-åringen var en av favorittene til å vinne hele Eurovision. Før semifinalene hadde han falt ned til en 8. plass.

Før finalen lå han rundt 10. plass, men etter at alle finalistene hadde sunget mente oddschecker, som sammenfatter odds fra hele Europa, at bergenseren havnet på en 17. plass.

- Vi er strålende fornøyd med Carl Espens opptreden og utrolig stolte av jobben han har gjort. Han har utrolig mange fans ute i Europa og for oss er han en vinner, er reaksjonen til NRKs prosjektleder for Melodi Grand Prix, Stian Malme, når han får høre om listeraset.

Femten minutter ut i avstemningen har imidlertid nordmannen steget til 15. plass på listen.

VGs anmelder Stein Østbø er svært overrasket over fallet.

- Det høres veldig merkelig ut, for Carl Espen gjorde en knall innsats. Det eneste jeg kan tenke meg, er at opptredenen hans er veldig dempet i forhold til de fleste andre på rankingen, og at det i år er show som teller mest. I så fall lover det godt for Østerrike, sier han.

Både Østbø og tidliger MGP-nestor Per Sundnes var meget fornøyde med Carl Espens opptreden.

- Sterk og klar. Å stå på den store scenen med stoisk ro er imponerende. Han har gjort sitt aller beste og kan være superfornøyd. Så får vi se hva folket og juryen synes. Vi felte en tåre for Carl Espen på tidenes Eurovision-fest. Den første for min del, sa Sundnes.

Svenske Torbjørn Ek, som dekker Eurovision tett for Aftonbladet, var ikke like positiv.

- Carl Espen gjør en bra fremføring. Hans livredde uttrykk fra de første prøvene er borte. Nå er det mye mer følelser fra Carl Espen. Spesielt i avslutningen. Men for meg blir låten fremdeles som en søvnpille. Det blir bedre når Carl Espen viser styrke i stemmen sin utover i sengen, men jeg tror ikke det holder til topp ti, sier han til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder