NORGESAKUTELL: Torsdag skal Justin Bieber gjeste «Senkveld» og holde en liten, eksklusiv konsert i Oslo. Onsdag kveld postet han et bilde av gatekunst i Oslo, i forbindelse med promoteringen av sitt nye album. Foto: Atle Richter Schie / AFP , Universal Music

Justin Bieber la ut gatekunst av norsk illustratør

Justin Bieber (21) offentliggjør låttitlene på sitt nye album «Purpose» gjennom gatekunst på vegger verden rundt – blant annet i Oslo.

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Felicia Alvsing
  • Marthe Berg
Publisert:

Torsdag morgen ankom Justin Bieber Norge med privatfly fra Madrid. VG var på plass på Gardermoen og fikk med seg at 21-åringen takket kapteinen før han spaserte bort til bilkortesjen som fraktet han videre til hovedstaden.

Ved 06.30-tiden la han ut en kort videosnutt av seg selv på Snapchat, trolig fra hotellsengen i Oslo.

Onsdag kveld publiserte stjernen atten bilder på Instagram-kontoen sin av vegger rundt om i verden som var tagget av ulike gatekunstnere – blant dem et bilde som norske Mikael Noguchi (39) har laget i Oslo.

Belieber? Send inn snaps til @vgtvrampelys, og bruk hashtaggen #vgbieber på Instagram og Twitter.

La ut bekymringsmelding i går: Bieber tror han har bronkitt

Det er ikke tilfeldig at superstjernen la ut bildet av den norske illustratørens verk: Det er nemlig en del av en omfattende albumkampanje som går over 18 land. Bildene som er malt på veggene skal hver representere en låt på det nye albumet til 21-åringen som er ventet i november, får VG opplyst av Universal Music.

MIN DRØMMEDAG: Her kan du komponere din egen liksom-drømmedag med Justin Bieber!

Bieber-spesial: Panelet om nakenbildene, skandalene og damene

Oslos bidrag

– Jeg ble kontaktet av Universal Music Norge om å lage en Graff-piece basert på sangtittelen «Love Yourself» fra den kommende platen. Dette skulle være Oslos bidrag, sier Noguchi til VG.

Bieber til Oslo: Sikkerhetsansvarlige: – Umulig å se Bieber uten billett

Noguchi forteller at han fikk full frihet til å utfolde seg.

– Jeg hadde nokså kort tid på meg, og fikk malt den på den lovlige graffitiveggen ved Hausmania på mandag. Det hele tok cirka seks timer.

For beliebers som ønsker å se veggen selv, må vi komme med dårlig nytt:

– Den har blitt malt over allerede etter bare noen få dager, forteller Noguchi.

Andre byer som Bieber har fått markert albumet sitt i er Paris, Stockholm, London, Sydney, Berlin, California og New York.

Se bildene: Nå er Justin Bieber i Norge

Norgesaktuell

Tidligere denne måneden ble det bekreftet at Justin Bieber kommer til Norge på torsdag i anledning «Senkveld med Thomas og Harald».

Han skal i tillegg holde en minikonsert på Chateau Neuf med plass til ca. 950 tilskuere, hvor Bieber ifølge Universal Music skal spille fem-seks låter – disse vil også bli vist på TV.

Sent onsdag kveld, norsk tid, la superstjernen ut en video på Snapchat der han forteller at han ikke er helt i form, og frykter at han har fått bronkitt, men det er ikke kommet meldinger om at han er for syk til å gjennomføre kveldens konsert.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder