ER MED: Sandra Lyng, Daniel Kvammen og Jesper Jenset skal være med under årets VG-lista Topp 20-show på Rådhusplassen. Foto:Hallgeir Vågenes,VG/Bylarm/Scanpix

Idol-Jesper, Sandra Lyng og Kvammen til VG-lista

Kun én uke før det smeller på Rådhusplassen er årets siste artister på plass.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Skandinavias største gratiskonsert nærmer seg med stormskritt, det er kun syv dager igjen til VG-lista braker løs i Oslo.

Hittil har vi sluppet norsk festmusikk, boyband, internasjonale hiter og et humoristisk. Nå er hele line-upen klar, og de siste som fikk navnet sitt på den stjernespekkede listen er Jesper Jenset, Sandra Lyng og Daniel Kvammen.

10 år siden sist

– Jeg elsker at jeg får være med å spille på Rådhusplassen! Det er nå 10 år (!) siden sist, da jeg opptrådte med sangen min «I morgen», forteller Lyng til VG.

I år skal Lyng (28) synge sin siste singel «Play My Drum», og hun satser på god stemning under årets show.

– Jeg skal hoppe og danse og prøve å få folk med på å slippe seg løs. Personlig synes jeg «Play My Drum» er en sånn låt man bare må miste hemningene til.

I tillegg til å glede seg til å få opptre med egen låt, ser hun også frem til resten av showet.

– Jeg synes lineupen er kjempekul. Jeg har vært fan av Kwabs lenge, og jeg digger den nye låta til Jess Glynne.

– Drøm som går i oppfyllelse

Jesper Jenset (18) ble kjent for norske TV-seere gjennom «Idol»-deltakelsen i fjorårets sesong, hvor han ble nummer fem. Nå er han klar for VG-lista.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Selvfølgelig er dette først og fremst en utrolig mulighet til å få vist meg frem som artist. Jeg har vokst opp med VG-lista som innledning på sommeren, og tenk at jeg nå skal få stå på scenen og sparke i gang ferien for alle som er på Rådhusplassen eller sitter hjemme og ser på, sier Jenset til VG.

Denne uken ga Jenset ut singelen «Superhero», og det er denne sommerlåten som skal få Rådhusplassen til å danse.

– Det er en utrolig bra mulighet nå som jeg har sluppet en ny singel. Jeg tror og håper at låten min blir tatt godt i mot. Det er en typisk sommerlåt som gir god stemning nå ved feriens start. Jeg gleder meg stort til å fremføre den, og tror at dette vil smitte over på publikum.

Daniel Kvammen (26) slapp debutalbumet «Fremad i alle retninga» i mars. Der finner du låter som «Daue fugla», «Karmafaen» og «Du fortenar ein som meg» - sistnevnte har spilt over 700.000 ganger på Spotify. Også han tar turen til Rådhusplassen om en uke.

Dermed ser listen over artistene som skal underholde de flere titusener som skal stå og hoppe foran scenen 20. juni slik ut:

The Main Level, Jaa9 & OnklP, The Fooo Conspiracy, Marcus & Martinus, Staysman & Lazz, Katastrofe, Marion Ravn, Silya Nymoen og Margaret Berger som stiller som en trio, Kwabs, Astrid S, Admiral P, Nico D og Eben Jr, Freddy Kalas,Tungevaag& Raaban, Innertier, Sondre Justad, Gabrielle, Måns Zelmerlöw,John Newman, Jess Glynne, Nico&Vinz, Guy Sebastian, Goodbye Pants (Stian Blipp og Anders Nilsen), Jesper Jenset, Daniel Kvammen og Sandra Lyng.

Foto: ,

VG-lista har de siste årene vært en stor suksess, og stjerner som Rita Ora, Austin Mahone, Cody Simpson, Jason Mraz og Kiesza har stått på scenen på Rådhusplassen. I tillegg har kjente nordmenn som Sivert Høyem, Gabrielle, Admiral P, Adelén og Donkeyboy tatt turen innom hovedstaden for å underholde folkemengden som dukker opp for sommerens store konsert. I fjor fulgte hele 75.000 fra Rådhusplassen, og flere satt hjemme i sofaen og fulgte showet på NRK og VGTV.

VG-lista er et samarbeid mellom VG og P3, og de neste ukene vil vi slippe flere artister på Facebook, Instagram, NRK.no og her på VG.no. Følg med, og se om din favorittartist tar turen innom Rådhusplassen!

Et godt tips vil være å følge VG-lista Topp 20 på Instagram og Facebook, samt å følge P3 på Instagram. Følg også VGlistatopp20 på Snapchat - der kan du få ekslusive bilder fra behind-the-scenes, og morsomme bilder og snutter fra hele turneen!

VG-lista er et gratis heldagsarrangement, og allerede klokken 10.00 åpner aktivitetsområdet i byen, hvor publikum kan delta i ulike aktiviteter og konkurranser.

Startskuddet går lørdag 20. juni på Rådhusplassen i Oslo, før turneen reiser videre til Stavanger (1. juli), Bergen (8. juli) og Trondheim (15. juli).

Mer om

 1. VG-Lista Topp 20
 2. VG-lista
 3. Norsk musikk

Flere artikler

 1. Disse kommer til VG-lista 2015

 2. Britene inntar Rådhusplassen!

 3. Siste stopp på VG-listeturneen: Trondheim: Morgan Sulele: – Kan takke Jess Glynne

 4. Eurovision-vinner til VG-lista

 5. Nico & Vinz til VG-lista!

Fra andre aviser

 1. Kristiansand kan få VG-lista-konsert

  Fædrelandsvennen
 2. Se våre 10 tips for helgen

  Aftenposten
 3. UiA-studenter bak ny musikkfestival

  Fædrelandsvennen
 4. Var klare for VG-lista klokken fem i morges

  Bergens Tidende
 5. VG-lista lager fest på Festplassen

  Bergens Tidende
 6. Da svenskene oppdaget «Skam», fulgte Gabrielle med på kjøpet

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder