Foto: AFP

Jackson-livvakt: - Fikk beskjed om å fjerne medisinposer

Spilte av nødsamtale i retten

(VG Nett) Michael Jacksons livvakt Alberto Alvarez ble ringt opp av Jacksons personlige assistent Michael Williams og fikk beskjed om å løpe så fort han kunne opp til Michael Jacksons rom.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

I dag var han i vitneboksen hvor han først ble avhørt av aktor David Walgren. Han forklarte seg i detalj om alt han så fra da han kom opp til rommet hvor Michael Jacksons rom.

VGTV: Jackson-livvakten forteller om da han så Michael Jackson livløs for første gang

- Paris ropte: Pappa, og begynte å gråte, forklarte Alvarez om reaksjonen til Jacksons datter fra inne i rommet hvor dramatikken utspilte seg.

Både Paris og Jacksons sønn Prince kom inn i rommet like etter Alvarez.

En oppjaget Murray utbrøt deretter: Ikke la barna se pappan sin slik!

Les også: Disse vitnene skal få Jackson-legen dømt

Oksygenrør og kateter

Alvarez forklarte deretter at han geleidet barna ut av rommet, og forsøkte å roe dem ned.

Ifølge Alvarez lå Jackson på ryggen med hendene ut med øyne og munn åpen mens legen Murray ga popkongen hjertekompresjon med en hånd, forklarte Alvarez. Jackson hadde også et oksygenrør i nesen og et kateter, forklarte livvakten.

Murray sa det samme til Alvarez som Williams forklarte i går: Michael har hatt en dårlig reaksjon.

Legen ga Alvarez beskjed om å ringe 911, men før han gjorde det, skal han ha bedt livvakten legge flasker med medisiner og en pose intravenøs væske i en bag.

Aktoratet argumenterer for at Murray samlet sammen bevis som kunne knyttet ham til noe kriminelt i forbindelse med Jacksons død. De mener medisinene Alvarez ryddet bort var de som gjorde at Jackson døde.

Alvarez forklarte at han gjorde som han fikk beskjed om fordi han trodde de pakket sammen for å dra til sykehuset.

Aktor Walgren ba deretter Alvarez om å identifisere medisinposene som propofol. Propofol er middelet myndighetene mente førte til Jacksons død.

Spilte av nødsamtale

Retten fikk også høre nødsamtalen Alvarez ringte fra Jacksons bolig.

- Jeg trenger en ambulanse så raskt som mulig. Vi har en mann her som trenger hjelp. Han har sluttet å puste.

Alvarez fortalte at han bistod Murray i livredningen. Han gjennomførte hjertekompresjon, mens Murray brukte munn-til-munn metoden. Alvarez refererte i den sammenhengen noe ganske oppsiktsvekkende uttalte mens livredningen pågikk:

- Dette er første gang jeg utfører munn-til-munn metoden. Men jeg må gjøre det for han (Michael Jackson) er min venn, hadde Murray sagt til Alvarez.

Jacksons livvakt har vært jaktet på av flere amerikanske nyhetsmedier. I retten i dag fortalte Alvarez at han var blitt tilbudt opp til 500 000 dollar for å gjøre et intervju.

LIVVAKT: Alberto Alvarez var i vitneboksen på dag tre i rettsaken mot Conrad Murray. Her utspørres han av aktor David Walgren. Foto: AFP

Siste vitne i saken er Michael Jackson's personlige kokk, Kai Chase. Hun hevder at en frenetisk Conrad Murray ba henne om hjelp dagen Jackson døde - 10 minutter før noen ringe etter ambulanse, skriver TMZ.

Hun hever hun sendte sønnen Prince inn til Murray, og vente selv tilbake til arbeidet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder