NY A-HA-OPPLEVELSE: Paul Waaktaar Savoy (t.v.), Morten Harket og Magne Furuholmen har sin comebacksingel klar. Foto: ANDREA GJESTVANG Foto: ,

Den nye a-ha-singelen er klar

Første pip fra trioens comebackplate ble ferdigstilt for en uke siden.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ganske nøyaktig fem år etter at a-ha sist ga ut en ny studiosingel, slippes første smakebit fra den bebudede høstplaten «Cast In Steel».

Singelen har fått tittelen «Under The Make-Up», og skal offentliggjøres 3. juli. Det bekreftes av bandets management overfor VG.

Låten er allerede sikret høy radiorotasjon i bandets hjemland: NRK P1 har satt den på sin A-liste fra og med uke 29, altså midten av juli.

Den nye singelen er skrevet av Paul Waaktaar-Savoy alene, og produsert av samme mann, i samarbeid med Erik Ljunggren.

Sjekk: a-ha på VG-lista

Sistnevnte har bakgrunn i Seigmen, har turnert med a-ha som tangentspiller, og var også involvert som produsent på a-has siste album til nå, «Foot Of The Mountain».

Den velrenommerte produsenten og musikeren Lars Horntveth har laget orkesterarrangementet til «Under The Make-Up».

a-ha fortalte om sine gjenforeningsplaner på en pressekonferanse i Berlin i mars.

Det ble først kjent at de skulle gjenforenes for en jubileumskonsert i Rio 27. september i år.

Så ble det klart at Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy hadde bestemt seg for å bli band på heltid igjen – etter å ha brukt hele 2010 på avskjedsturné og forsikringer om at dét var slutten for dem.

Sist a-ha ga ut en ny studiosingel var 5. juli 2010. Den het «Butterfly, Butterfly» og hadde den etter hvert stadig mindre profetisk lydende undertittelen «The Last Hurrah».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder