DØDE I ROMJULEN: Carrie Fisher (60) døde 27. desember, mens moren Debbie Reynolds (84) omkom neste dag etter hjerneslag. Her sammen på Lix Taylors 75-årsdag i 2007. Foto: Ethan Miller AFP

TMZ: Debbie Reynolds døde av hjerneslag

Hjerneblødning var årsaken til at den amerikanske filmstjernen Debbie Reynolds (84) døde – bare ett døgn etter at datteren Carrie Fisher gikk bort.

Artikkelen er over tre år gammel

Ifølge det velinformerte amerikanske kjendisnettstedet TMZ.com – som publiserer selve dødsattesten fra legen – kan høyt blodtrykk være den underliggende årsaken til hjerneslaget.

Les også: Debbie Reynolds utrolige liv

Filmstjerner

Carrie Fisher (60) ble kjent som prinsesse Leia i Star Wars-trilogien, ble dårlig på flyet lille julaften på vei hjem til Los Angeles fra Europa. Hun ble lagt inn på sykehus, men døde fire dager senere. Dødsårsaken er her oppgitt til hjertestans, men årsaken er ennå ikke klarlagt. Ifølge TMZ døde hun av et massivt hjerteattakk.

SAMMEN PÅ SCENEN: Her er mor og datter sammen på scenen, bildet er fra en HBO-dokumentar om de to som har premiere nå i januar. Foto: Fisher Family Archives AP

Carrie Fisher var i et knapt år gift med artisten Paul Simon – fra 1983 til 1984.

Les også: Hollywood hedret Debbie og Carrie

Ville være med datteren

Debbie Reynolds slo gjennom i Hollywood i musikalen «Singin' in the Rain» i 1952 sammen med blant andre Gene Kelly.

Hun var hjemme hos sin sønn Todd Fisher og i ferd med å planlegge datterens begravelse da hun falt om dagen etter datterens død.

Ifølge TMZ uttalte sønnen til nettstedet at de holdt på å snakke om Carrie rett før hun falt om, og sa «jeg savner henne så veldig, jeg ønsker å være med Carrie».

Les også: Gravlegges sammen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder