Videopremiere: Ask Embla - «Fathers Eyes»

Ina Wroldsen: - Dette er meg!

Ina Wroldsen (29) har skrevet hits for One Direction, Pussycat Dolls og Britney Spears, men mener selv det er i Ask Embla hun hører hjemme.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den suksessrike låtskriveren er stolt av sine store kommersielle hits, men startet Ask Embla - sammen med islendingen Arnthor Birgisson - for å få utløp for de musikalske idéene som lå nærmest hjertet hennes.

Det førte til at «Fathers Eyes» ble en av sommerens store og litt overraskende hits i Norge, med hele atten uker på VGs singleliste. Men videoen kommer altså først nå.

- Både venner og kolleger i bransjen har også spurt oss om hvorfor vi ikke lagde en video til «Fathers Eyes» før, og kanskje var vi litt for forsiktige da singlen kom ut i Norge.

Men vi ville egentlig se litt an hvordan det gikk før vi brukte masse penger på en video. Låta hadde tross alt vært ute en stund før den ble relansert og «oppdaget». Nå har vi lyst til å prøve oss også utenfor Norge, og da hører en video med, sier Ina Wroldsen til VG.

Singlen er fra Ask Emblas debut, «Northern Light», som kom i mai.

Selv ble Ina Wroldsen spådd en stor artistfremtid og landet en stor internasjonal kontrakt i New York for ti år siden, men som for så mange andre endte drømmen brutalt i grøfta, iallfall den gangen.

Nå vil hun prøve igjen.

- Brent barn skyr ilden, er det ikke slik? Men det tok meg lang tid å bli komfortabel med å se meg selv synge, og også å finne igjen mitt eget uttrykk.

SER UTOVER: Arnthor Birgisson og Ina Wroldsen ser nå utover Norges grenser med sitt duoprosjekt Ask Embla. Som låtskrivere er begge allerede etablerte i verdenstoppen. Foto: Frode Hansen


Samtidig er jeg ikke den som gir meg så lett, og jeg har nok et behov for å bevise for meg selv at jeg kan synge og kan utgi mine egne sanger, ikke bare skrive musikk for andre. Samtidig er jeg veldig glad for at Ask Embla åpenbart har truffet et bredere publikum enn vi selv trodde i utgangspunktet.

Av mange låtskriver-prosjekter med Arnthor Birgisson må også Shontelle-hit'en «Impossible» fra 2010 nevnes. Fjorårets X Factor-stjerne i Storbrittania, James Arthur, slo alle salgsrekorder i konkurransens historie med sin versjon av «Impossible» i fjor.

Senest har hun hatt suksess med tenåringskometen Madison Beer som er signet til selskapet som eies av Justin Bieber og hans manager Scooter Braun. Beers første single, «Melodies», kommer fra Ina Wroldsens hånd og Bieber opptrer sågar i videoen til denne låten.

Se Madison Beer og «Melodies» HER.

Likevel betyr ikke slike stjernesamarbeid automatisk at Ask Embla får drahjelp.

- Vi trodde faktisk at dette var en stor del av hvordan Ask Embla skulle frontes som en act, men slik har det ikke blitt. En «skryteliste» er et fint aspekt å ha med seg i et presseskriv, men det viser seg at det blir mindre og mindre relevant for folk. Jeg blir jo litt glad også, fordi det betyr at de liker musikken vår, sier Ina Wroldsen.

Hun er strålende fornøyd med videoen til «Fathers Eyes» som er regissert av Pål Laukli.

- Det var viktig for oss at det musikalske uttrykket ble gjenspeilt i videoen, at dette ble helt riktig. Dette så Pål, og han løftet det virkelig til et nytt nivå, sier Ina Wroldsen som for øvrig også står bak en enda større norsk sommerhit i år, Adeléns «Bombo» som ble toer i den norske Melodi Grand Prix-finalen.

- Vi er fantastisk stolte over vår lille Adelén. Det er et prosjekt som står meg så nært. Hun har blitt en skikkelig superstar siden vi fant henne, hun er en fighter som jobber knallhardt! «Bombo» gjør det bra også utenfor Norge, så nå styrer vi på med album og ny single.

Nederst i artikkelen kan du se Ask Embla fremføre «Fathers Eyes» under VG-lista Topp 20-showet på Rådhusplassen i Oslo i sommer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder