VERDENSSTJERNE: Abel Tesfaye, best kjent som The Weeknd, på NBCs «Today Show» for noen måneder tilbake. Foto: Charles Sykes , Ap

The Weeknd slipper fengsel

Den kanadiske superstjernen (25) slipper å sone bak murene, men må betale bot etter at han slo til en politimann i hodet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For tre uker siden sto han på scenen i Oslo og opptrådte for elleville fans (se konsertbildene) – etter at han først hadde besøkt «Senkveld». Onsdag denne uken møtte The Weeknd i retten tiltalt for å ha gått løs på en politimann under en slåsskamp i Las Vegas i januar i år.

I NORGE: The Weeknd i Oslo 1. oktober. Foto: TROND SOLBERG, VG Foto: Trond Solberg , VG

The Weeknd, eller Abel Tesfaye som han opprinnelig heter, innrømmet skyld foran dommeren. Dermed slipper han unna med en bot på 8000 kroner – en sum som skal gå til et fond for skadde politimenn og -kvinner.

Samfunnstjeneste

25-åringen må også utføre 50 timer samfunnstjeneste i hjemlandet Canada – og han må gjennomgå en alkoholevaluering og i tillegg gjennomføre et opplegg som går ut på å lære seg sinnemestring, skriver nettstedet TMZ.

Det var TMZ som også var først ute med nyheten om sammenstøtet i januar. Politimannen skal ha forsøkt å avverge håndgemenget mellom artisten og en annen person utenfor et hotell da det aktuelle opptrinnet skjedde. Da The Weekend ble trukket til side og tatt med inn i en heis, skal han ha slått til politimannen med knyttet neve. Han ble senere løslatt mot kausjon.

Om dop og sex

The Weeknd har herjet hitlistene verden over med låter som «Often», «Love Me Harder», «I Can't Feel My Face» og «Wicked Games». Dop og tilfeldig sex er gjennomgangstemaer for kritikeryndlingen. Han sto også for en av filmlåtene til erotiske «Fifty Shades» – «Earned It».

Terningkast 5: The Weeknds «The Beauty Behind the Madness»

Se The Weeknds historikk på VG-lista

Ordknapp artist

Men om låttekstene er blottstillende, så er artisten selv svært forsiktig med å uttale seg i media. Han styrer helst unna journalister.

VG+: Sky superstjerne: Mens The Weeknd fortsetter å tie unntatt når han synger, formelig koker det rundt ham på internett. På Twitter nevnes han nå omtrent hvert femte sekund, noe hans oppsiktsvekkende hårpryd og supermodellkjæresten Bella Hadid (18) bidrar til. Les resten av artikkelen her.

Da The Weeknd opptrådte i Oslo, var det Astrid S (18) som varmet opp for ham.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder