FÅR HJELP: Kesha forsøkte fredag å få tillatelse til å lage og slippe musikk uten Dr. Luke, men dommeren avslo begjæringen. Nå får hun imidlertid hjelp fra annet hold. Her er hun etter møtet med dommeren i New York fredag. Foto: Mary Altaffer , Ap

Kesha får millionstøtte fra Swift

Taylor Swift (25) stiller opp for artistkollegaen, og donerer over to millioner til Kesha (28).

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Pengene kommer godt med for Kesha som for tiden er midt i en rettsstrid med sin tidligere produsent, Dr. Luke. I 2014 saksøkte Kesha, hvis fulle navn er Kesha Rose Sebert, stjerneprodusenten Lukasz Dr. Luke» Gottwald for seksuelt misbruk, og fysisk og psykisk mishandel over en lengre periode. Hun ønsket også å komme seg vekk fra platekontrakten hun har med ham.

SJENERØS: Taylor Swift deler med seg av pengene sine. Her under forrige ukes Grammy-utdeling hvor hun håvet inn flere priser. Foto: Mark Ralston , Afp

Få timer etter Keshas søksmål svarte Gottwald med et motsøksmål. Han har også saksøkt Keshas mor.

Les også: Kesha saksøker stjerneprodusent

Sjenerøs pike

Swift føyer seg nå inn i rekken som Kesha-tilhengere i krangelen mellom Kesha og Dr. Luke. Hun donerte nemlig 250.000 dollar, over to millioner norske kroner, til «Timber»-sangeren.

«For å vise sin støtte har Taylor Swift donert 250.000 dollar for å hjelpe Kesha med noen av hennes økonomiske behov i denne perioden», sa Swifts talsperson til E!Online.

Keshas mor, Pebe Sebert, bekreftet også nyheten, men hun på Twitter, og hun avsluttet med å kalle gesten «fantastisk».

«En persons rikdom er ikke målt i hva de har, men HVEM de hjelper med den. Og Taylor Swift er virkelig en rik person. Takk», skrev hun videre.

Blant de som tidligere har vist sin støtte til Kesha, med da i form av ord, er Kelly Clarkson, Ariana Grande, Lorde, Demi Lovato og Lady Gaga som alle delte fine ord på Twitter.

Husker du? Kesha om livet med spiseforstyrrelser

Frykter for karrieren

Det er ett og et halvt år siden 28-åringen rettet de alvorlige anklagene mot produsenten, og ettersom saken fortsatt ikke er ferdigbehandlet i rettssystemet har ikke Kesha kunne gitt ut musikk på flere år. Det har fått henne til å frykte for karrieren.

– Inntil denne domstolen tar en avgjørelse (...) er Kesha i en blindgate. Hun kan ikke jobbe med musikkprodusenter, publikasjonsselskaper eller plateselskaper om å gi ut ny musikk, sa hennes advokat Mark Geragos til en dommer i New York i fjor høst.

SAKSØKER HVERANDRE: Produsent Lukasz Gottwald rettet et motsøksmål mot Kesha etter at hun saksøkte ham for blant annet seksuelt misbruk. Foto: , Reuters

Han påpekte at artisten hverken kan turnere, selge merchandise, få sponsorer eller oppmerksomhet i media uten ny musikk.

– Hennes markedsverdi har falt, og med mindre retten kommer med denne kjennelsen vil Kesha lide uopprettelig skade.

Fredag gikk hun igjen til en dommer i håp om å få en midlertidig forføyning som ville tillatt Kesha å slippe musikk uten Dr. Luke. Dommeren avslo imidlertid forespørselen, og etterlot sangeren i tårer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder