MGP-Mørland synger for sin avdøde mor

Se videopremieren til «Skin» her på VGTV

Denne uka kan fort bli sterk og emosjonell for fjorårets vinner av Melodi Grand Prix, Kjetil Mørland: Samtidig som han synger om sin avdøde mor på sin nye single, har hans kone termin med parets første barn på lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Nøyaktig ett år etter at han vant den norske finalen i Melodi Grand Prix sammen med Debrah Scarlett, skal Kjetil Mørland bli far for første gang.

Kona Nicola er nemlig gravid med parets første barn, og dersom termindatoen stemmer, kan fødselen være i gang når han lørdag står på scenen i Oslo Spektrum og fremfører fjorårsvinneren «A Monster Like Me».

– Det er vanskelig å planlegge slike ting... Jeg kommer til å ha en taxi stående klar utenfor Spektrum, sier Kjetil Mørland til VG.

LES: Mørland & Debrah Scarlett: – Det har vært en utrolig reise

Han gleder seg stort til å bli far, men innrømmer at denne uka byr på skarpe kontraster.

– Det føles veldig riktig å få en familie nå. Man tenker mer på det når man mister noen som har vært nær, sier han.

I 2011 døde Kjetil Mørlands mor, Hildegunn Kirkeslett. Både teksten og videoen til hans nye single, «Skin», preges av savnet etter moren.

SE VIDEOPREMIEREN AV «SKIN» ØVERST I SAKEN!

– Rekken av mennesker i videoen består faktisk av familie, venner og bekjente. Jeg ønsket å bruke folk som hadde en tilknytning til henne. Jeg ville være ærlig, både i teksten og i det visuelle. Ikke pakke det inn og gjemme det bak metaforer, forteller han.

LES OGSÅ: Nesten 1,7 millioner så Melodi Grand Prix-finalen

I april kommer debutalbumet. Låtene er i overveiende grad skrevet i tiden etter at han mistet moren.

VANT I FJOR: Her har Kjetil Mørland og Debrah Scarlett akkurat vunnet Melodi Grand Prix 2015. Lørdag står de begge på scenen igjen for å fremføre fjorårsvinneren, mens begge er aktuelle med hver sin nye single. Foto: Trond Solberg , VG

– Min mor var alltid i bakhodet da jeg lagde både platen og denne videoen. Jeg har fått det litt på avstand, men det er likevel et slags gjennomgående tema. Det er mye melankoli, men også mye håp. Min mor var en fundamentalt livsglad person som bare spredte positivitet. Sykdommen var hun veldig åpen om. Hun ville prøve å hjelpe andre, og jeg vil prøve å gjøre det samme med musikken, sier Kjetil Mørland.

Moren var kreftsyk i åtte år før hun døde. Det tok hardt på, innrømmer han.

– Det var en følelsesmessig berg- og dalbane. Inn og ut av sykehuset, nye beskjeder hele tiden. Alltid med håpet om at det skulle gå bra. Jeg kom veldig nær min mor i disse årene, sier han.

– Det ligger et veldig paradoks i at akkurat når du kommer så nær, så mister du henne?

– Nettopp. Det var en veldig tøff tid, men jeg er glad for at jeg hadde muligheten til å være der hos henne, sier Kjetil Mørland.

LES OGSÅ: Banket gul og blå igjen...

Lørdag står han på scenen med Debrah Scarlett igjen. Hun er også aktuell med en rykende fersk singel, «To Figure». Men duoen, som ble nummer åtte i den internasjonale Eurovision-finalen, har ikke gjort mye sammen etter opplevelsen i Wien i mai i fjor.

– Det var jo heller ikke meningen. Dette var jo bare et samarbeid - vi var begge soloartister fra før. Men det var utrolig fint å ha noen å dele denne opplevelsen med, sier Kjetil Mørland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder