FAR OG SØNN: David Bowies sønn Duncan Jones kaller spekulasjonene om at farens aske skal ha blitt spredt på en kulturfestival for «bare tull». Her er far og sønn i et arkivbilde fra 2009. Foto: Jason Decrow AP

Bowies sønn benekter bisarr askehistorie

David Bowies sønn, Duncan, benekter at deler av farens aske skal ha blitt spredt under den kontroversielle kunst- og kulturfestivalen Burning Man.

  • Jørn Pettersen

Artikkelen er over tre år gammel

– Dette er bare tull, sier Duncan Jones i en melding på Twitter.

Det var People som først omtalte dette etter at E news hevdet at den avdøde stjernens enke, Iman Bowie, hadde gitt tillatelse til at asken skulle spres under den årlige festivalen som nylig fant sted i Nevadaørkenen. Senere har også en rekke andre medier omtalt denne saken som engelske Independent betegner som «bisarr».

Les også Duncans mors historie om forholdet til David Bowie: Hatet mellom oss slapp aldri taket (krever innlogging)

– Alle vet at dersom min far ønsket at hans aske skulle spres noe sted, så er det i Skegness Butlins i Lincolnshire, England, skriver Duncan Jones videre.

Bakgrunn: David Bowie er død

Kona Iman Bowie har forøvrig holdt seg unna rampelyset etter at ektemannen David Bowie døde på nyåret. Men forrige uke dukket hun opp på motevisningen til Tom Ford i New York.

Inntil da hadde supermodellen (61) kun kommunisert med offentligheten via sosiale medier, spesielt Twitter og Instagram.

Der har hun i månedene etter David Bowies død sendt ut livstegn og visdomsord. Det første var: «Kjærlighet & takknemlighet».

Les også: Bowies hårstrå solgt for 157.000 kroner

Med utslått hår og blå fløyelsdress – og et stort smil – poserte hun for pressefotografene onsdag i forrige uke. Men det var gullsmykket hun bar rundt halsen, som fanget oppmerksomheten. «David», står det på kjedet.

Fikk du med deg? David Bowies enke bærer navnet hans på brystet

– Jeg skal bære dette til den dagen jeg dør, uttalte Iman da til en TV-reporter fra Good Morning America.

Hun var gift med den verdensberømte musikeren i nesten 25 år. Mens dødsfallet til Bowie slo ned som en bombe hos fansen i januar i år, visste familien og hans nærmeste krets at han var alvorlig kreftsyk og hadde kort tid igjen.

Les også

Mer om

  1. David Bowie
  2. Festival
  3. Instagram

Flere artikler

  1. David Bowies enke bærer navnet hans på brystet

  2. David Bowie hylles av enken Iman

  3. David Bowies første demo solgt for 430.000 kroner

  4. Skuespiller Alexis Arquette er død

  5. Fant unikt opptak med David Bowie (16) i gammel brødboks

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder