SLÅENDE LIK: Entertainer Laura Landauer gir seg ut for å være Celine Dion i denne Melodi Grand Prix-hilsenen på YouTube. Foto: YouTube

Falsk Celine Dion med MGP-hilsen

(VG Nett) Hun takker Melodi Grand Prix for starten på sin egen gullkarriere. Men kvinnen på YouTube er ikke Celine Dion.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Laura Landauer (Gypsy Miller): Actor - Singer - Comedian, Toronto, CanadaEurovision Song Contest

Om knapt tre uker går den store Melodi Grand Prix-finalen av stabelen i Beograd i Serbia.

For nøyaktig 20 år siden vant fransk-kanadiske Celine Dion finalen for Sveits med balladen «Ne Partez Pas Sans Moi», og i dag er det postet en ny video på YouTube, hvor popdivaen ønsker de 43 deltagerlandene lykke til - samtidig som hun mimrer over egen seier.

Berømt parodi

Men øyet bedrar. Kvinnen på videoen er ikke Celine Dion, men den kanadiske entertaineren Laura Landauer.

ORIGINALEN: Celine Dion. Foto: AP

Landauer, som turnerer verden rundt med egne parodi-show og har opptrådt på en rekke TV-show, har spesialisert seg på nettopp Celine. Landauer er skremmende lik verdensstjernen når hun snakker. Og mimikken er prikk lik Celines.

Se videoen på YouTube (VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider).

- Hallo, Europa. Hallo alle Melodi Grand Prix-fans. Jeg føler meg så velsignet når jeg tenker tilbake. Alt begynte da jeg vant Eurovision Song Contest i 1988, sier en rørt og stolt «Celine» i videoinnslaget som har tittelen «En beskjed fra Celine».

Landauer har blant annet et eget show med tittelen «Celine speaks». Hun har også lansert en egen treningsvideo på nettet med «Celine» som instruktør.

Hva Celine Dion synes om kopien, er uvisst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder