GÅR DIGITALT: Sigrid er en av ti artister som byr på påskekonserter via en helnorsk virtuell plattform. Foto: Klaudia Lech

Sigrid og Aurora fronter ny strømmefestival

Våre to internasjonale artisttopper står i spissen for virtuell festival med billettsalg på plattform der inntektene forblir i Norge.

 • Stein Østbø

– All ære til de kreative kreftene som har arrangert digitale konserter de siste ukene - fra Brakkesyke via Koronerulling til enkeltkonserter – men denne plattformen håper vi kan samle alle disse tiltakene på samme sted. Da forblir inntektene i Norge, istedenfor å gå til Facebook i USA.

Dét sier Kristoffer Lo, fra før mest kjent fra Highasakite, men nå festivalsjef for den digitale strømmefestivalen «Et helt annet sted» som finner sted i påsken. Ti artister skal presenteres i påskens stilledager.

les også

Festivalsommeren 2020: – Dypt bekymret

Foruten Sigrid og Aurora, kan påskeferierende over hele Norge - og verden! - også oppleve blant andre Frida Ånnevik, Fieh, Girl In Red, Nils Bech og Isah.

Flere kan komme til.

– Jeg synes det er veldig kjekt å kunne få se gjengen min igjen - på trygg avstand på scena - og teste dette formatet. Jeg håper denne konserten vil være noe folk gleder seg til å se hjemmefra, sier Sigrid om påskens virtuelle musikkfestival.

– Påsken er tid for oppstandelse, og fra 9.-13. april vekker vi kulturen fra en ufrivillig dvale. Når Erna sier at vi skal droppe hytta, inviterer vi til «Et helt annet sted», sier Kristoffer Lo med glimt i øyet.

Men han har savnet det med inngangspenger, i dette tilfellet 500 kroner pr husstandsom festivalpass for hele festivalen på nettstedet www.vierlive.no.

Kultur skal koste penger, mener han, for å holde selve kulturlivet i gang.

– Det var Oslo Lydproduksjon som snudde seg rundt og satte igang dette omtrent samtidig som Norge ble stengt ned - hvordan kan vi stå i dette? Helt sentralt er det at alle ledd i en konsertproduksjon - hele næringskjeden - nå har behov for å få dekket inntektstapet fremover, ikke bare artistene som naturlig nok står i front også nå. Gjennom denne festivalen sysselsetter vi 300 personer som ellers ville ha sittet uvirksom hjemme, sier en engasjert Kristoffer Lo.

Kulturminister Abid Q. Raja skal åpne festivalen.

– Å se hvordan kunst- og kulturlivet blomstrer på nye kreative måter i en vanskelig tid er inspirerende. Strømmefestivalen «Et helt annet sted» er et herlig initiativ som jeg gleder meg til å åpne, heter det i en uttalelse fra Raja.

les også

Aurora med digitalkonsert: Vil gi ro og lys

Norske rettighets- og artistorganisasjoner har stilt seg 100 prosent bak festival-ideen, sier Lo. Nettopp fordi de flytter massiv nettrafikk fra Facebook til en helnorsk plattform.

– Dette er helt essensielt for oss, og samtidig det som gjør at vi ønsker at andre virtuelle konsertsteder kan flytte over til vår plattform. Da forblir alle genererte inntekter i Norge og kommer hele næringskjeden til gode.

Mer om

 1. Festival
 2. Musikk
 3. Kultur

Flere artikler

 1. 1000 kjøpte festivalpass til nettfestival

 2. Musikkbransjen i corona-krise: – Høyst alvorlig

 3. Erlend Ropstad: Fikk inn 118.132 på nettkonsert

 4. Vi er alle tapere her

 5. De som kan, bør bidra

Fra andre aviser

 1. 11 000 så pianisten spille live i koronakarantene. Nå blir kulturlivet digitalt.

  Aftenposten
 2. Trist å ikke dra på hytta? Det er et hav av konserter og show å få med seg hjemmefra i påsken.

  Aftenposten
 3. «Kulturlivet har fått stoppet de akutte blødningene, men må likevel forberede seg på stygge arr og varige mén»

  Aftenposten
 4. Elleve konserter på ti dager. Toppartister fra Bergen, blant dem Aurora og Boy Pablo. Du ser dem på bt.no.

  Bergens Tidende
 5. Kakkmaddafakka åpnet nettfestival

  Bergens Tidende
 6. «Er det noe vi virkelig trenger i disse monotone koronatider, så er det mer liv og røre i stuene våre».

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder