OVERRASKENDE: - Til Billie Eilish-melodi å være er den nye singelen «Everything I Wanted» overraskende konvensjonell, skriver VGs anmelder. Foto: Emma McIntyre / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Låtanmeldelse: Billie Eilish – «Everything I Wanted»: Vital dødsdans 

Billie Eilish fortsetter å definere musikkåret 2019 – denne gangen med intim elektropop.

VG:s terninger viser 5 prikker

Det er menneskelig å kjenne på lysten til å le hånlig av Billie Eilish, eller snarere hvordan 17-åringen stadig fremstår i intervjusammenheng – privilegert, livstrøtt, svevende og affektert «awkward», med et ordforråd som ikke levner hennes hjemmeundervisende foreldre mye ære.

les også

Billie Eilish går ut mot ludder-stempling

Men så er det denne musikken, da. Debutplaten «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?» er ikke bare en av årets soleklart største kommersielle suksesser. Den er i tillegg en av de mest interessante – gotisk r&b og kunstpop krenger mot kranglete elektronika i et rikt, egenrådig uttrykk.

les også

Albumanmeldelse Billie Eilish – «When We All Fall Asleep, Where do We Go?»: Håpet for popen

Til Billie Eilish-melodi å være er den nye singelen «Everything I Wanted» overraskende konvensjonell: Tre akkorder satt sammen i en mildt sagt velbrukt progresjon utgjør låtens skjelett, med dempet, under-dyna-formatert produksjon fra hennes faste produsent og bror Finneas.

les også

Billie Eilish til fansen: - Ikke ta meg på puppene

Disse spartanske virkemidlene utnyttes imidlertid med stille intensitet og kraft. Teksten dirrer med en sårbarhet som mangler i Eilishs svakeste øyeblikk, og lar seg lese både som dødsfantasi, kjærlighetserklæring og oppgjør med kjendistilværelsen. Stemmen – akkurat på den rette siden av forkjølet – er plassert slik at den kiler i øret. Det låter på mange måter kjent, men samtidig dønn umulig å forveksle med noen andre.

«Everything I Wanted» sier ikke allverden om hva verden kan forvente av et kommende album – til det er den for tilbakeholden og nedbygd. Som ganerenser og ventemåltid for de etter hvert mangfoldige millionene som følger denne spennende karrieren tett, fungerer den ypperlig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder