HELOMVENDING: Eminem er ferdig med alkohol, piller og annen dop. Her på en premiere i L.A. i fjor. Foto: Evan Agostini / AP

Stolt Eminem rusfri i 11 år

Eminem (46) viser frem symbolet på at han har vært edru og narkofri siden 2008.

Da Eminem entret rampelyset i 1999 som nådeløse Slim Shady, gikk det knapt en uke uten at han figurerte i spaltene. Han ble saksøkt av moren og ekskona – og havnet i dop- og våpentrøbbel. Det var avvenningsopphold og rettssaker på rekke og rad.

Men nå er det er lenge siden rebellen fant roen. Etter en overdose i 2007, la han om livet totalt. I helgen feirer Marshall Bruce Mathers III, som han opprinnelig heter, at han har vært rusfri i 11 år.

Musikeren postet lørdag kveld et bilde av medaljen har han gjort seg fortjent til.

«11 år – fortsatt er jeg uredd», skriver han under bildet.

People omtaler posten og skriver at medaljen er prydet med romertallet XI (som står for 11), sammen med ordene «Enhet», «Tjeneste» og «Helbredelse».

Eminem har 25,3 millioner følgere på Instagram, og under den ferske posten strømmer det på med gratulasjoner og hyllester fra fans som heier på rapperens nye, sunne livsstil.

les også

Eminems turbulente liv: Mobbing, selvmordsforsøk og rus

Pluss content

Også i fjor markerte han samme dato. Da postet han bilde med tiårsmerket fra Coachella-festivalen, der han var hovedtrekkplaster.

Rappeveteranen besøkte også Oslo i fjor sommer, da han opptrådte på «Oslo Sommertid»-festivalen. VGs anmelder mente konserten sto til en treer på terningen, og norske publikummere uttalte til VG at de liker de gamle låtene best.

Fikk du med deg? Sånn så det ut etter eminem-konserten

Da Eminem besøkte Norge første gang i 1999, opptrådte han for 800 gjester på Rockefeller. To år senere fylte han Oslo Spektrum. Det skulle altså gå 18 år før han returnerte til norsk jord.

Rappekongen kan skilte med 13 Grammy-priser og over 120 millioner solgte album.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder