KLAR FOR KOMMENTATORBOKSEN: Olav Viksmo-Slettan (44) skal geleide seerne under MGP-sendingen i mai. Foto: NRK

Olav Viksmo-Slettan (44) blir MGP-kommentator

(VG Nett) Østerdølen overtar jobben fra Synnøve Svabø og blir NRKs kommentator under Melodi Grand Prix.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

NRK har valgt seg 44-åringen fra Tolga som har en allsidig erfaring fra radio og TV. Viksmo-Slettan passer beskrivelsen «folkelig» og han er ikke kjent for å være spesielt provoserende i stilen - som Synnøve Svabø var i fjor, og måtte tåle massiv kritikk for.

Han har vært programleder i store, nasjonssamlende program som Sommeråpent, Frokost-TV og Nitimen.

- Jeg kan bare være meg selv. Jeg er nok ikke den mest ramsalte og provoserende typen. Det er første gang jeg skal gjøre jobben, så jeg får bare finne min form, sier Viksmo-Slettan til VG Nett.

MGP-kommentatorene som har vært i ilden har ikke bare kommentert musikken, men også kjoler og sceneantrekk. Det kommer også Viksmo-Slettan til å forberede seg på.

- Jeg har forstått at man må ha øynene åpne både for kjoler og kostymer, så da får jeg jo en unnskyldning til å ta en ekstra kikk på de pene og flotte artistene, sier han.

Prosjektleder Leif Åge Reme sier det ikke har vært noe mål å unngå en provoserende og ramsalt programleder.

- Nei, dette handler mye mer om å finne en som var flink. Og siden programmet går fra Norge har det vært viktig å finne en balanse mellom det å kunne se programmet og det å ha en solid kommentator. Det tror jeg Olav passer veldig bra til, sier han til VG Nett.

Les om trioen som skal lede showet i Telenor Arena: Vi skal være vertskap for den kuleste festen i Europa

Det er vel ingen hemmelighet at de norske kommentatorene er spesielt oppmerksomme på hva svenskene foretar seg under MGP-finalen. Jostein Pedersen fikk mye oppmerksomhet da han sammenlignet den svenske bidraget i 2003 med en Ivar-hylle.

Liker det svenske bidraget

Viksmo-Slettan tror ikke publikum han forvente seg noe særlig gruff når årets svenske bidrag fremføres av Anna Bergendahl.

- Jeg synes den svenske låta er kjempebra, så jeg har ingen grunn til å komme med noe ramsalt her. Men jeg skjønte veldig godt hva Jostein mente med Ivar-hylle-sammenligningen den gangen. Jeg lo godt, sier han.

- Jeg ser ingen grunn til å komme med kommentarer bare for å såre, selv om jeg skal være ærlig.

Synnøve Svabø ble forespurt om å ta jobben også i år, men hun takket ifølge Dagbladet nei for to måneder siden. Ifølge avisen var den massive kritikken hun fikk etter fjorårets opptreden grunnen til at hun valgte å avstå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder