ROCKER: Brian May ble kjent som gitarist i Queen. Foto: AP

Fullførte doktorgraden etter 30 år

(VG Nett) Tre tiår etter at gitarist og låtskriver Brian May la sin akademiske karriere på hylla til fordel for rockebandet Queen fullførte han doktorgraden.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
BRIANMAY.COM || THE OFFICIAL BRIAN MAY WEBSITE

May fullførte doktorgraden i astrofysikk med doktoravhandlingen «Radial Velocities in the Zodiacal Dust Cloud». Rockegitaristen sier han var like nervøs som før en stadionkonsert før han leverte inn oppgaven ved Londons Imperial College.

- Jeg var et nervevrak før jeg kom inn og leverte oppgaven, men så fort vi kom i gang var det hele veldig fascinerende. Man har hele tiden følelsen av at de kommer til å stille et spørsmål som ødelegger alt - men det skjedde heldigvis ikke, sa May ifølge nyhetsbyrået AP.

DOKTORGRAD: Her leverer Brian May doktoravhandlingen til en professoer ved Imperial College i London. Foto: AP

I oppgaven på 48 000 ord forsøker May å bevise at planeter og støvskyer i vårt solsystem beveger seg i samme bane.

- Jeg er veldig glad. Jeg klarer ikke å beskrive hvor lettet jeg er over å endelig være ferdig med dette, sa May.

May studerte astrofysikk ved Imperial College da han startet rockegruppen Queen sammen med Freddie Mercury og Roger Taylor, og la sin akademiske karriere på hylla for å satse på musikken. Queen var et av de mestselgende britiske bandene på 70-tallet, med hiter som «Bohemian Rhapsody» og «We Will Rock You».

Brian May har gitt ut to soloalbum etter Freddie Mercurys død i 1991. I tillegg har han opprettholdt interessen for astrofysikk. I fjor var han medforfatter på boken «Bang! Den komplette historien om universet».

May blir formelt overrakt doktorgraden på en seremoni i Royal Albert Hall.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder