Slik er Bjørn Johan Muris nye liv:

Har kjøpt seg luksusleilighet i Bjørvika

Lærer seg japansk

Ble frastjålet identiteten

Bjørn Johan Muri (22) var lei av sitt eget tryne og gikk i hi i to år. Nå kryper han ut med ny låt og flytter inn i nyinnkjøpt luksusleilighet på Sørenga i Oslo.

Publisert:

- Ja, du kan godt kalle det ungkarsbolig, ler Bjørn Johan Muri - som altså har gjort så stor suksess som artist at han allerede som 22-åring har kjøpt seg egen leilighet i det luksuriøse leilighetskomplekset Sørenga i Bjørvika.

Dyr leilighet

Hva prisen på leiligheten er, vil han ikke ut med.

- Nei, men dyrt var det - og jeg får greit med plass, sier Bjørn Johan som føler han har oppnådd mye på årene etter at han ble nummer 2 i «Idol» som 17-åring.

UNGKAR: Bjørn Johan Muri bekrefter at han fortsatt er ungkar. Nå flytter han snart inn i ny leilighet.

- Men mye av suksessen er jo basert på tilfeldigheter. Jeg meldte meg tilfeldigvis på «Idol» i 2007, jeg valgte bort jazzakademiet ved NTNU i Trondheim - og flyttet til Oslo for å satse på popmusikk. Og sånn havnet jeg etter hvert tilfeldigvis i Grand Prix - og fikk suksess med «Yes Man», sier Bjørn Johan.

Ny låt

Nylig kom ut av hiet sitt med låten «Even a Fool» samtidig som han denne uken har holdt to store jazzkonserter med venninnen Tiril Heide-Steen i Oslo konserthus.
VGTV: Sjekk ut den splitter nye videoen «Even a Fool» her

- Det er godt at det skjer litt igjen. Jeg har jo jobbet mye med musikk de siste to årene, men det var viktig for meg å trekke meg litt tilbake. Jeg var lei av mitt eget tryne. Jeg
har ikke behov for å stikke meg frem hele tiden.

No-man

Han har hatt all mulighet til å «smi mens jernet var varmt» - som han sier.

- Men da er det lett for at man svir av seg hele armen. Jeg har sagt nei til alt av store TV-produksjoner. Jeg kan hverken danse, sykle, dirigere kor eller klatre, så jeg har blitt en «No Man». Jeg kan ikke si ja til sånne ting bare for å øke markedsverdien min. Det gir meg en bismak. Jeg vil ikke bare være kjent. Jeg vil være kjent for å lage god musikk, sier Bjørn Johan.

Lærer seg japansk

IDOL: Bjørn Johan ble nummer to i «Idol» i 2007. Det var starten på en karriere som musiker. Senere har han sagt nei til en rekke TV-konsepter.

I tillegg er han opptatt av å skaffe seg mer kunnskap.

- Jeg savnet å bli belært, så jeg har begynt å studere japansk
som er et språk med tre alfabet. Jeg gjør det litt for å teste meg selv.

- Vil du satse i Japan, nå, da?

- Hehe, ja, jeg har alltid hatt en stor fascinasjon for Asia og reiste mye der med familien da jeg var liten. Jeg har jo en drøm om å dra ut med musikken min, så vi får se, sier han.

Frastjålet identiteten

Bjørn Johan har virkelig fått opplevd medaljens bakside. I fjor opplevde han at en person tok over identiteten hans - og styrte både Facebook-, Twitter-kontoen og e-posten hans. Det ble en stor politietterforskning, da det også viste seg at personen som utga seg for å være Bjørn Johan, kommuniserte med unge jenter, spurte om å få bilder og prøvde å avtale møter med dem.

- Jeg ble veldig lei meg av den saken og synes synd på jentene som ble lurt. Politiet fant grove logger, men de klarte ikke å avsløre ham, så saken ble til slutt henlagt. Hackeren hadde full kontroll. Da vi hadde tatt tilbake hotmail-kontoen min, tok det bare ti minutter, så hadde han tatt tilbake kontrollen igjen, sier Bjørn Johan - som valgte å stenge Facebook-siden som hadde over 20 000 fans.

Irritert på Facebook

- Fortsatt er jeg litt irritert over at ikke Facebook i enkelte tilfeller kan utgi IP-adresse til politiet. Hadde vi fått informasjon av Facebook, hadde politiet kunne tatt mannen. Strafferammen på grov identitetstyveri og mulig misbruk av mindreårige, er to år i fengsel. Jeg angrer meg fortsatt litt på at jeg ikke utlovet dusør.

Låten «Even a Fool» har han skrevet sammen med Magnus Clausen (20) og Jesper Borgen (24). Den handler om at alle trenger et lyspunkt i livet. Og hva er lyspunktet i livet til Bjørn Johan?

- En melodi!

Alex Ferguson på overarmen

NY TATOVERING: Bjørn Johan har «sjefen» sin på overarmen: Alex Ferguson.

Bjørn Johan Muri elsker Manchester United så høyt at han har tatovert inn et stort bilde av selveste Alex Ferguson på i overarmen.

- Han er sjefen min. Jeg har vært Manchester United-fan siden jeg var seks år. Ellers har jeg tatovert inn fødselsdatoen og bryllupsdatoen til foreldrene mine og min egen bursdag.

I tillegg har han på undersiden av overarmen tatovert inn en stor bjørn - for Bjørn Johan. Og på underarmen står det svart på hud: «I'm jazzy».

- Den er for å minne meg om hvor i musikken jeg hører hjemme.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder