Sundfør kjemper for albumformatet

(VG)Susanne Sundfør (23) har laget tiårets nest beste norske låt, ifølge VG. Men selv vil hun ha mindre fokus på enkeltsanger fremover.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

RADIOFAVORITT: Med «Walls» akkompagnert av seg selv på piano, ble Sundfør en yndling på radio. Foto: VG

Nylig utropte VGs anmeldere hennes tre år gamle debutsingel «Walls» til annenplass i vår kåring av 2000-tallets beste norske sanger. Veldig hyggelig, synes haugesundsjenta.
Tiårets beste album: Stem på din favoritt her!

Tiårets låt: Stem på din favoritt her!

- Jeg liker «Walls» veldig godt ennå. Den er intuitiv, en typisk hit. Jeg liker fortsatt å spille den - og jeg har jo spilt den en del, sier Sundfør, som kan leve fint med at hun ble slått av Marit Larsen, som toppet listen med «Under The Surface».

- Den sangen er nydelig. Marit er en av de beste låtskriverne vi har i Norge, konstaterer Sundfør, som nå skal gis ut av samme selskap som Larsen, EMI.

Og det første som kommer er singelen «The Brothel», som slippes 1. februar, fulgt av et album ved samme navn halvannen måned senere.

Les også: Sundfør klinte til med Keane-skryt

- Lyttervennlig

- Jeg håper det kommer til å gå like bra som forrige gang. Men det er kanskje ikke noen klare singler på den nye platen, selv om det hele tiden skal være en sterk melodi i bånn.

- «Walls» ble jo en stor hit, frykter du å bli en «one hit wonder»?

- Jeg tenker ikke på musikken min på den måten. Det handler ikke om at jeg skal «slå» en annen sang jeg har laget. Og selv om den nye musikken min ikke nødvendigvis vil bli spilt så mye på radio, er den ikke lite lyttervennlig. Jeg trodde egentlig at den nye platen skulle bli mye mindre lett å komme inn på, enn den har blitt, sier Sundfør, som lover mye drama og patos på albumet.

«Album» er for øvrig noe hun er spesielt opptatt av for tiden.

Fikk Spellemannpris

- Jeg er veldig glad i konseptalbum. Jeg synes det er en bra vei å gå med tanke på markedet, hvor det er veldig mye fokus på enkeltlåter. Jeg vil ha et større fokus på albumformatet, hvor det skal være en helhet, forklarer hun.

Debutplaten hennes skjenket henne en Spellemannpris for beste kvinnelige artist, som hun kvitterte for med å påpeke i takketalen at hun først og fremst er artist, ikke kvinne.

- Jeg tror kanskje ikke jeg får den prisen igjen, he he. Men jeg tenker egentlig ikke så mye på den episoden.

En annen ting hun «ikke tenker så mye på» var de litt reserverte kritikkene hun fikk for førsteplaten, som like fullt solgte over 20 000 eksemplarer og tilbrakte nesten et halvt år på VG-listen. Mottagelsen av «The Brothel» får bli som den blir, mener hun.

- Det er jo en jævlig bra plate, sier Sundfør og ler godt av sin egen språkbruk.

- Og det håper jeg at andre vil synes også.

Tiårets beste film: Stem her!Tiårets beste bok: Stem herTiårets sceneoppsetning: Stem her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder