NOBEL-KLAR: Svenske Zara Larsson - her avbildet under Lollapalooza-festivalen i august - spilte under Bergenfest tidligere i sommer, og kommer nå tilbake til Oslo og Nobelkonserten. Foto: Rob Grabowski AP

Zara Larsson til Nobelkonserten

Den svenske pop-kometen Zara Larsson (19) er klar for Nobelkonserten i desember.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Dermed er hun den fjerde artisten som blir annonsert til den årlige, musikalske Nobelfesten i forbindelse med utdelingen av Nobels Fredspris.

Les også: Zara Larsson vil bli milliardær før hun er 25

Fra før er John Legend, Sigrid Raabe og Alan Walker offentliggjort som artister. Tross sin unge alder har Larsson faktisk opptrådt på Nobelkonserten èn gang tidligere, som 15-åring i 2013.

– Jeg ser virkelig frem til å delta og synge på den prestisjetunge fredspriskonserten. Det er en ære å være med og synge sammen med utrolige artister og kunstnere som John Legend, Sigrid og Alan Walker. Det kommer til å bli en fantastisk kveld, sier Zara Larsson i en pressemelding.

15-ÅRINGEN: Slik så Zara Larsson ut da hun gjestet Nobelkonserten for første gang, for fire år siden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix


I den samme presseldingen uttrykker direktør Olav Njølstad ved Det Norske Nobelinstitutt glede over bookingen av Larsson.

Les også: Astrid Smeplass om idolet Zara Larsson: – Hun er et forbilde for unge jenter

– Hun vil bidra sterkt til å skape en minnerik kveld, både for publikum og for årets fredsprisvinner, Den internasjonale kampanjen mot atomvåpen, sier Njølstad.

Se også: Zara Larsson, Noah Cyrus, Grace VanderWaal og Becky G om hvordan det er å være artister under 21 år:


Zara Larsson solgte til gull i alle nordiske land med debuten «So Good» i år. Hun er også medlem av Spotifys milliardklubb (over èn milliard avspillinger i 2016) og har blitt kåret av Time Magazine som en av verdens 30 mest innflytelsesrike tenåringer.

Nysgjerrigheten på henne er enorm også i USA, der hun har besøkt stort sett det som finnes av morgen- og kveldsshow på de største tv-kanalene.


Zara Larsson er også kjent som en ung kvinne med sterke meninger og ditto sterke feministiske verdier. Hun dukket første gang opp i offentligheten som 11-åring da hun vant talentkonkurransen «Talang» på svensk TV4 i 2008.

Og trolig er hun opptatt av masseødeleggelsesvåpen også; da hun opptrådte under Nobelkonserten i 2013, gikk Nobels fredspris til Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen. I år er turen altså kommet til kampanjen mot atomvåpen.
Se: Dette sa Larsson om kjæresten da VG møtte henne på Palmesus i Kristiansand:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder